Klaske Rehorst

Professioneel profiel

Hallo!
Na meer dan twintig jaar in de coaching, psychosociale hulpverlening/psycho-educatie en (gedrags)training binnen diverse werkvelden te hebben gewerkt, heb ik mijn plek gevonden in de supervisie, intervisie en teambegeleiding.

Voor mij draait het om nieuwsgierigheid; naar jezelf, naar de ander. En verlangen om je eigen kennis te vergroten om van daaruit ook weer bij te kunnen dragen. Dit vanuit het besef dat alles met elkaar samenhangt en je meer invloed hebt dan je zelf soms denkt of voelt.
Verandering komt van binnenuit; als we een ander perspectief toelaten, het label van 'goed en fout' eraf halen, ontstaat er meer vrijheid in zowel het denken als wel in het handelen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een beetje verwondering en de moed om te ont-dekken.

Ik combineer een nuchtere, pragmatische kijk met een warme betrokkenheid, no-nonsense met diepgang en ik koppel kennis graag aan ervaring. Het ongemak schuw ik niet, de rand mag geraakt worden als zich daarin het leren bevindt. Maar jij bepaalt het tempo, de inhoud en de vorm; het is jouw eigen leerproces. Dit vindt het liefst plaats in een comfortabele, aandachtige en passende (leer)omgeving.

Het tarief voor zowel intervisie/teambegeleiding, supervisie hangt af van de context en het soort opdracht (werk, school, project of kortdurend, grootte van de groep etc). Er wordt sowieso geen BTW berekend! Een intake of oriënterend gesprek is vrijblijvend en kost je niets.
Je bent van harte welkom; ik maak graag kennis met je.
Beste groet, Klaske

Contact

In Vivo De Reflectieve Praktijk
Arnhem
Nederland
0627863323

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Niet zo streng, veilige sfeer
F.B.
Groepssupervisie 2020/2021
"Wat ik als zeer prettig ervaar is jouw warmte en gezelligheid. Ik voel me daarbij “thuis” op mijn gemak.
Wat ik sterk vind aan je is dat je goed doorvraagt en heel goed luistert.
Een voorbeeld wat ik heel sterk vond aan jou als supervisor.. De keer dat ik zo een irritatie/allergie bij een vrijwilliger voelde en je mij op zijn stoel zetten. Dat was confronterend en gaf mij veel inzicht in hoe en waarom de communicatie tussen hem en mij zo ging.

Ik vind het heel fijn dat je niet zo streng bent op de verslagen etc (dit was ik wel gewend van andere supervisies) maar je zou dat misschien als verbeterpunt wel kunnen zijn maar dan ben ik ook een beetje aan het zoeken naar iets en ik ervaar de ruimte nu wel als heel prettig.
De leersetting was prima, (...) de sfeer was nu wel heel veilig."
Persoonlijk en met humor.
R.vd. W
Groepssupervisie 2020-2021
"Klaske kan door verschillende invalshoeken en technieken je aan het denken zetten over een thema. Daarbij staat humor hoog in het vaandel, maar ook heel prettig dat ze persoonlijke zaken durft te delen in het belang van het proces. Ze weet de vinger op de zere plek te leggen waardoor er een ontwikkeling ontstaat."
Visualiseren en uit de comfortzone
M.v.K.
Individueel traject 2020/2021
"Ik vind typisch Klaske het tekenen in je boekje en het visueel teruggeven van dingen die ik heb verteld. Als ik wat vertel verwerk jij dat vaak in een tekeningetje in je boekje. Daarna vertel je aan mij hoe je dat voor je ziet, welk beeld je bij iets hebt. Ik vind dat écht ‘Klaske’.

Ik vind één van jouw sterke kanten dat je ook een stukje persoon meeneemt naar de Supervisie. Voor mij werkt het prettig dat je soms wat persoonlijk zaken te vertelt of aan te geven wat jouw ervaringen zijn, dit helpt mij ook in min eigen denken. Het maakt de relatie prettiger en zorgt ervoor dat de bijeenkomsten heel natuurlijk en laagdrempelig verlopen.

Voor mij werkt het fijn om juist heel diep op iets in te gaan omdat ik daar juist van leer. Doordat jij doorvraagt op 1 specifiek onderwerp word ik gedwongen om heel diep na te denken. Dat brengt me een beetje uit m’n comfortzone, dus laat me groeien. Weer iets wat voor mij prima werkt, (...)"

Naast de punten die ik boven al genoemd heb, ervaar ik jou als persoon als erg prettig. Ik ervaar het als dat je oprecht interesse hebt en wilt weten hoe ik denk en wilt helpen. Daarnaast ervaar ik dat je veel kennis hebt van verschillende onderwerpen, dat vind ik ook een prettig idee. Je hebt een brede interesse en weet van veel onderwerpen iets of hebt erover gelezen. Je hebt me vaker tips qua boeken, films en personen gegeven. Dit vind ik heel fijn. Zo merkte ik dat je je ook had verdiept in een onderwerp en dat gaf mij de gelegenheid dit ook te doen op een ongedwongen manier."