Kees Faber

Professioneel profiel

Verhalen van mensen interesseren me. Geschreven, gesproken, verbeelde verhalen, maar ook verborgen verhalen, die te horen zijn in de ruimte die mensen laten, in de stiltes. Verhalen die – meer of minder – duidelijk maken op welke manier iemand een weg zoekt in zijn of haar leven en werken. Verhalen die laten zien wat mooi, belangrijk, moeilijk of pijnlijk is.
Ik leer van die verhalen en ben gedreven om mensen te helpen om van hun eerste verhaal (wat doe, denk, voel, wil ik?) te komen naar een tweede verhaal (wat maakt dat het gaat zoals het gaat?) of naar een derde verhaal (waar draait het voor mij in de kern om?).
Als gesprekspartner, fotograaf en schrijver roep ik vragen op die kunnen helpen om persoonlijke verhalen te verrijken, te kantelen, te ontwikkelen, op weg naar meer wijsheid.

Contact

Kees Faber / Sta stil en kijk
15, Peizerweg
9726 JA Groningen
Nederland
0614492295

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

KOERS HOUDEN
In een turbulente tijd in mijn (werk)leven kreeg ik een drietal gesprekken met Kees aangeboden ‘om koers te houden op ruwe zee’. Hij biedt fijne betrokkenheid en aandacht, stelt de juiste vragen en fungeert als loods als het nodig is. Het voelt als inspirerende gesprekken met een goede vriend!
Pensionerend huisarts
VERHAAL
Iedereen draagt een verhaal in zich, de kunst is om het te leren lezen. Kees is er. Hij luistert, kijkt en voelt, ook tussen de regels door.
Supervisor in opleiding
CONFRONTEREND EN ZACHT
Als (leer)supervisor was Kees voor mij ‘precies’ goed. Hij combineert vakmanschap met gewoon warm menselijk contact. Kees weet zijn vragen zo te stellen dat je er niet onderuit komt. Confronterend, maar zacht. Juist deze twee tezamen waren voor mij de voorwaarden me te ontwikkelen: te leren als supervisor in opleiding, te groeien als professional én als mens.
Anke van Helden, supervisor in opleiding en therapeut
SPELENDERWIJS
Vanuit een natuurlijke, observerende houding brengt Kees zijn expertise tot leven voor een groep. Ogenschijnlijk alsof er geen onderliggend ‘plan’ is laat hij de deelnemers spelenderwijs nadenken, kijken en luisteren om al doende het doel te bereiken. Zijn inhoudelijke deskundigheid weet hij de combineren met didactisch meesterschap en een persoonsgerichte benadering.
Jacqueline Selker, docent Hanzehogeschool