Catharina van Deelen

Professioneel profiel

Komend vanuit de complementaire gezondheidszorg en de lichaamsgerichte therapie werk ik met ervaringsgerichte supervisie. Dat betekent dat ik de supervisierelatie gebruik om je te leren omgaan met de relatie die je aanbiedt aan je cliënt/patiënt/coachee/leerling/werknemer. Hoe kun je daarin jezelf gebruiken als instrument gebruiken om de ander passende en effectieve begeleiding te bieden. Naast particulier supervisor werk ik ook als opleidingssupervisor op de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en op de opleiding Cranio in De Bilt.
Ik ben intervisiebegeleider bij Moviera, centrum voor de opvang en behandeling van slachtoffers van (huiselijk) geweld.

Contact

In-essentie
Zwanensingel 3
6883 GE Velp
Nederland
06-20727840
Me Myself Eye
Kapellestraat 26
3421 CV Oudewater
Nederland
06-18223958

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Roelie Vijverberg, Cranio Therapeut Steenwijk
Sinds de twee jaar dat ik supervisie bij Catharina kreeg is mijn werk echt veel gemakkelijker geworden. Ik was iemand die de neiging had te zorgen voor de ander, de verantwoordelijkheid over te nemen en hierdoor harder te werken dan nodig. De supervisie leerde mij te kijken wat er bij mij gebeurde in het contact met de client en wat dit zei over het proces van betrokkene. Doordat ik elke keer wat ik voelde respectvol in contact kon brengen, kreeg de client steeds meer inzicht en feeling in zijn of haar proces. Ik ontdekte steeds beter dat daar waar ik hard ging werken, de client zichzelf uit handen gaf om ‘beter gemaakt te worden door mij’. Mijn cliënten leren nu op hun eigen benen te staan, in plaats van op de mijne.
De supervisie heeft me eigenlijk geholpen om op alle fronten in mijn leven minder te moeten en daardoor is zowel mijn werk als mij privéleven relaxter en fijner geworden. Ik gebruik nog dagelijks de concrete en heldere handvaten die ik tijdens de supervisie geleerd heb.
Ingeborg ten Böhmer, ambulancemedewerker
Nu aan het eind van het supervisie traject kan ik zeggen:
- Dat ik weer helder voor ogen heb hoe te handelen, mezelf kritisch kan beoordelen op mijn handelen, maar vooral dat ik geen vragen meer open laat maar een standpunt durf in te nemen.
- Dat ik nu gestructureerder reflecteer met als resultaat dat het nu beter in mijn systeem zit en ik tamelijk automatisch na elke rit terugkijk naar mezelf in hoe ik gehandeld heb.
- Dat ik hierbij ook de vraag stel: heb ik voldoende kennis over iets of moet ik het nakijken?
- Doordat ik bewuster ben van mijn eigen handelen merk ik dat ik ook beter leiding kan houden.