Josca Fokkema

Josca Fokkema

Professioneel profiel

Mijn coach- en supervisie-praktijk is in 2008 ontstaan vanuit mijn werk als huisarts en groepsbegeleider en later manager bij de huisartsopleiding.
Mensen die werken met mensen, zoals dokters, docenten, managers, - maar ook in veel andere beroepen-, zijn in het algemeen toegewijde en harde werkers die veel van zichzelf vragen. Voor hun eigen wensen, behoeften en vragen is vaak weinig ruimte. Minder rust en plezier in het werk, minder energie en uiteindelijk een burn-out liggen dan op de loer. Een coach-of supervisietraject is dan een welkom handvat: Samen kijken naar wat er aan de hand is en wat nodig is om weer met energie verder te kunnen.
Problemen in de samenwerking, veeleisende werkomstandigheden of privé-problemen vragen veel energie: samen onderzoeken waar de knelpunten zitten en hoe daar anders mee om te gaan, leidt tot het terugvinden van ruimte en (werk)plezier.
Naast mijn medische- en management scholing ben ik opgeleid als (team)coach en supervisor. Daarnaast ben ik geschoold in MBCT (mindfulness based cognitive therapy), CSR (chronische stress reversal) , Deep Listening, oplossingsgericht werken en Motiverende Gespreksvoering. Mijn eigen ervaring in de medische sector draagt ertoe bij dat ik me goed kan inleven in de lastige situaties die door veeleisend werk kunnen ontstaan.
Gedurende 40 jaar woonde en werkte ik met veel plezier in het Noorden van het land. Begin 2022 ben ik samen met mijn man verhuisd naar het pittoreske centrum van Weesp. We wonen nu in de buurt van onze kinderen en kleinkinderen en vlakbij ons zeilschip.
Met mijn andere werk ben ik gestopt, maar coachen en supervisie geven doe ik nog met veel plezier; meestal thuis, in alle rust en met een prachtig uitzicht op de Vecht. Je bent van harte welkom!

Contact

Fokkema Coaching en Advies
Hoogstraat 41
1381VT Weesp
Nederland
0651337027

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*