Josca Fokkema

Josca Fokkema

Professioneel profiel

Werken met mensen heb ik altijd met veel aandacht, plezier en inspiratie gedaan: naast vroeger als huisarts, groepsbegeleider bij de huisartsopleiding en manager werk ik sinds 2008 als coach en supervisor in mijn eigen praktijk.

Je kunt individueel bij mij terecht met allerlei vragen, zoals bijvoorbeeld: ‘Hoe houd ik plezier en energie in mijn werk of hoe krijg ik dat weer terug als ik ben vastgelopen?’ ‘Welke keuzes maak ik ten aanzien van mijn werk’ of ‘Hoe wil ik mijn leven en werk verder inrichten?’

Daarnaast heb ik ruim ervaring in intervisiebegeleiding en teambegeleiding en geef ik workshops op locatie. Die gaan meestal over samenwerking, communicatie (bijvoorbeeld motiverende gespreksvoering) of werken met (meer) plezier.

Ik werk op twee locaties in mijn eigen praktijk: in het pittoreske oude centrum van Weesp en aan de rand van de hei, midden in Drenthe (bij Beilen). Beide zijn met de auto en de trein goed bereikbaar.
Met de komst van de Corona pandemie ben ik ook online gaan werken. En alhoewel live nog steeds een meerwaarde heeft, gaat dat ook verrassend goed!

Naast de gebruikelijke scholing tot huisarts en coach/supervisor heb ik opleidingen gevolgd in het begeleiden van groepen, omgaan met chronische stress (CSR centrum), management (TIAS), mindfulness (MBCT) en oplossingsgericht werken.

Ik houd van gesprekken met diepgang maar ben ook een praktisch mens; mijn cliënten geven aan dat zij het zeer waarderen dat ik de juiste vragen weet te stellen, goed kan luisteren en daarnaast zo nodig tips geef en soms wat extra theoretische onderbouwing. Voor managers en (para-)medici is het fijn dat ik dat beroep ook zelf heb uitgeoefend.
En tenslotte heb ik ondertussen ook genoeg levenservaring om te weten dat het leven niet altijd zo loopt als je had gehoopt of verwacht en dat een dieptepunt een nieuw begin kan inluiden, ook al voelt dat op het moment zelf heel anders.

Je bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek, live of online. Ik ben telefonisch bereikbaar, per mail of kijk op mijn website: www.fokkemacoaching.nl

Contact

Fokkema Coaching en Advies
Terhorst 10
9411TR Beilen
Nederland
0651337027
Fokkema Coaching en Advies
Ossenmarkt 25
1381LV Weesp
Nederland
0651337027

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*