Jeanine van der Lans

Jeanine van der Lans

Professioneel profiel

Hoi, ik ben Jeanine.
Ik ben een persoon die altijd op zoek is naar verbinding met de ander. Dit doe ik vanuit nieuwsgierigheid en zonder oordeel. Mensen in mijn omgeving noemen mij een lieve, warme, zorgzame vrouw, die betrokken en present is bij de ander door luisterend, meelevend, meevoelend en meedenkend te zijn. Hierdoor voelt de ander zich gezien en gehoord. Zo creëer ik ongemerkt een plaats van veiligheid, een plek waar mensen zichzelf durven te zijn en zich kwetsbaar op durven te stellen. En ook een plek waar je buiten je comfortzone durft te stappen en je kan ontwikkelen in een uitdagende maar veilige omgeving.

Ik ben eerlijk, duidelijk en direct, waarbij ik het beste met een ander voorheb. Dit doe ik vanuit mijn positieve instelling. Hierbij benoem ik wat ik hoor, zie en ervaar, waardoor er een nieuwe blik komt op (oude) patronen.
En daarnaast schroom ik niet om functioneel kritische vragen te stellen, de vinger op de zere plek te leggen, waardoor je aan het nadenken wordt gezet en/of vanuit een ander oogpunt gaat kijken naar de situatie.

Ik ga diepgaande gesprekken dus niet uit de weg, zoek ze vaak juist op, om onderliggende patronen naar boven te krijgen. Ik vind het ook belangrijk om daarbij humor in te brengen, waardoor er een balans ontstaat tussen luchtigheid en het aangaan van de diepe laag.

Ik vind het belangrijk om beweging te creëren, bijvoorbeeld in situaties waar het vastgelopen is of waar er behoefte is aan ontwikkeling.
Dit probeer ik te bereiken door tijd te nemen voor ieders verhalen, ervaringen en perspectief op de situatie in plaats van direct doelgericht aan de slag te gaan. Hierdoor werken we aan het vraagstuk van binnenuit.

Hiervoor gebruik ik graag werkvormen om de situaties ter plekke naar voren te brengen, waar vaak nieuwe inzichten uit voortkomen, die praktisch en praktijkgericht ingezet kunnen worden. Waarbij ik goede gesprekken niet uit de weg ga.

Ik werk graag vanuit een samenwerking (co-creatie) met jou en/of jullie team waarbij ik het belangrijk vindt dat ieders woord gehoord wordt. Jullie hebben de kennis en de ervaring en kunnen voelen wat er gebeurt. Daarbij leg ik graag bij jullie terug wat mijn ideeën, ervaringen en opvattingen zijn, met de vraag of het herkend wordt. Van daaruit ontstaat een gezamenlijk visie en kan er beweging ontstaan.

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem dan vooral contact op. Het lijkt me leuk om je te ontmoeten!

Contact

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*