Ingeborg Moerkerken

Professioneel profiel

Sinds 2014 ben ik als supervisor werkzaam voor verschillende sociale opleidingen binnen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Vanuit mijn kunstzinnige en begeleidingskundige achtergrond bied ik naast het verdiepende gesprek verschillende ervaringsgerichte (o.a. beeldende, creatieve en systemische) werkvormen aan die speelruimte bieden aan hoofd, hart en handen. Hierbij kijk ik goed naar wat de ander nodig heeft en wat passend en zinvol is in het moment.

Contact

Ingeborg Moerkerken
HAN Kapittelweg 33
6525 EN Nijmegen
Nederland
06 55291204

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Diverse evaluaties van supervisanten (met toestemming geplaatst)
"Ingeborg zorgt voor een ontspannen en open sfeer. Ze luistert naar de behoeften van de supervisanten en sluit hierop aan. Dit zorgt voor een open sfeer waarbij alles mag en niets te gek is. De natuurlijke afwisseling die zij maakt tussen leiding nemen en leiding geven zorgt voor een actieve houding bij ieder waarbij de veiligheid gewaarborgd wordt." (Frank van den Heuvel, Nijmegen)

"Ik kijk positief terug op supervisie. Ik ben niet alleen gegroeid als persoon maar ook als sociaal werker. Dit heb ik grotendeels te danken aan Ingeborg. Zij heeft mij tot nieuwe inzichten gebracht. Zij heeft mij uit mijn comfort-zone weten te halen. Door haar open en vriendelijke houding, voelde ik me al snel veilig in de groep. Ik wist dat ik mezelf kon zijn. Haar enthousiasme voor het vak supervisie straalde er van af. Dit wist zij ook goed over te brengen op de groep. Haar creativiteit zorgde voor een fijne afwisseling. Met haar empathie wist Ingeborg goed aan te sluiten bij onze behoeften." (Martine Nooijen, Nijmegen)

"Al meteen had ik een heel vertrouwd gevoel bij mijn supervisor. Ze komt heel vriendelijk over en is oprecht betrokken bij datgene wat je vertelt. Ook stelt ze verdiepende vragen, hierdoor wordt je uitgenodigd om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Ik vind dit fijn omdat de bijeenkomst dan optimaal wordt benut." (Jentel Nout, Rosmalen)

"Ik heb je ervaren als een hele fijne supervisor. Je hebt een erg rustige uitstraling en wekt bij mij de indruk dat ik alles kan zeggen binnen supervisie. Je hebt een open houding en kan goed luisteren, maar weet in te vallen op de juiste momenten. Je weet de goede vragen te stellen om verdieping te vinden in een casus. Ik vond het fijn dat je verschillende werkvormen inbracht om de ingebrachte casussen op een andere manier te onderzoeken, bijvoorbeeld de socratische benadering." (Charlotte van de Weerd, Renkum)

"De supervisiegroep was veelzijdig en ik vind dat jij als supervisor de groepsdynamiek zo hebt gestuurd dat de verschillen in de groep een grote kracht zijn geworden. Op deze manier hield iedereen elkaar een spiegel voor. Ik vind dat jij gerichte en confronterende vragen stelde waardoor ik zelf moest nadenken over wat ik voel, denk of wil. Op deze manier ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Ik vond het traject hierdoor erg intensief en waardevol." (Merlijn Goedings, Doesburg)

"De samenwerking in de supervisiegroep heb ik als erg goed ervaren. Ik vond dat er een open klimaat was waar ik mezelf kon zijn, en mijzelf hier ook in kon blootgeven. De supervisor heeft veel betekenis gehad tijdens de bijeenkomsten. Ik heb geleerd hoe ik ruimer kan denken. En ze heeft ervoor gezorgd dat we altijd allemaal betrokken worden bij de gesprekken. Vanaf de eerste bijeenkomst heeft ze mij het gevoel dat ik iets kan betekenen voor de groep." (Stef van den Brule, 's-Hertogenbosch)