Ida Fisser

Professioneel profiel

In mijn praktijk geef ik supervisie aan professionals, die therapeutisch of pedagogisch werken met kinderen en/of jongeren en zich in de uitvoering van hun vak verder willen ontwikkelen. Op deze site vind je informatie over de werkwijze.

Er zijn vaak veel verschillende manieren om te reageren en te handelen in een werksituatie, zowel naar cliënten, collega’s of de organisatie. Maar hoe bepaal je uiteindelijk je keuze van handelen? Welke afwegingen spelen daarin een rol? Welke gedachten, gevoelens, wensen neem je daarbij waar bij jezelf? Hoe verhoudt zich dat tot de beroepsnormen en principes? Welke rol spelen persoonlijke normen en waarden daarin? Hoe ga je om met spanningsvelden die op deze gebieden kunnen ontstaan? Welke impact heeft dat op je handelen? En in welke mate ben je daar tevreden over?

In supervisie worden dit soort vragen onderzocht aan de hand van een door jezelf ingebracht vraagstuk over iets dat je bezighoudt in je werksituatie. Dit onderzoek kan in een gesprek plaatsvinden of, in overleg met de supervisant, kunnen ook andere (creatieve) werkvormen worden ingezet. Het doel is om aan de hand van deze vraagstukken reflecterend te leren van eigen werkervaringen, het inzicht in jezelf in reactie op anderen te vergroten en alternatieve manieren tot handelen te ontdekken en uit te proberen.

Contact

IDA praktijk voor speltherapie
Molenlaan 39g
2251 CC Voorschoten
Nederland
0639723945

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*