Hilda Regterschot

Professioneel profielIn mijn begeleidingstrajecten ben ik gericht op bewustwording van eigen gevoelens, denken en handelen. Wanneer dit gelukt is, is de weg vrij naar experimenteren met nieuw gedrag. Het blijft mij verassen wat er daarna gebeurt.
Als begeleider blijf ik dicht bij mezelf met als gevolg dat ik makkelijk dicht bij de ander kan komen. Ik ben vriendelijk en rustig,. Dit heeft een positief effect op de ander en op het leerproces. Ik ben oprecht geïnteresseerd en voel me betrokken op diegene die tegenover me zit. Dit terwijl ik tegelijkertijd in staat ben de distantie te bewaren die nodig is om professioneel te kunnen blijven werken.
Doordat ik beschik over een analytisch vermogen ben ik in staat snel te zien waar het om draait, waar het goed dan wel minder goed gaat en wat daar dan de oorzaak van is. Door mijn hulpverleningsachtergrond beschik ik over mensenkennis en weet ik om te gaan met diverse problematieken.
Door gevolgde opleidingen, werkervaring en uitgevoerde begeleidingstrajecten heb ik me ontwikkeld tot een procesmatig werkende begeleider die weet aan te sluiten bij verschillende mensen. Dit ben ik steeds meer gaan relateren aan de (organisatie)context van diegene die ik begeleid. Hierdoor is o.a. mijn resultaatgerichtheid sterk toegenomen. Ik ben kritischer gaan kijken naar het rendement van begeleidingsvormen en opleidingsactiviteiten. Ik stel vaker de vraag: ‘wat levert het op en voor wie?’
Ik heb steeds meer lef om in te spelen op dat wat er ter plekke gebeurt en ervaar telkens dat dit het meeste leren oplevert. Meningsverschillen en confrontatie ga ik niet uit de weg maar ik weet tegelijkertijd respect voor de ander te tonen. Ik waardeer de verschillen, de ander mag zijn wie hij is.

Contact

Hilda Regterschot
Haaksbergerstraat, 34 34
7478AW Diepenheim
Nederland
0623774577

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Arianne Schuurman
Ik zou iedere professional Hilda als coach/supervisor toewensen! Waarom? Hilda heeft middels haar vraagstelling mijn onbewuste knelpunten zichtbaar gekregen ondanks mijn sterk analytische en reflectieve karakter. Mijn onbewuste knelpunten zijn echter wel puzzelstukken gebleken met als resultaat dat ik op een constructieve wijze met mijn valkuilen kan omgaan. Hilda stelt écht vragen, is écht neutraal en objectief en het knappe vind ik dat ze dit het gehele traject is gebleven. Ze heeft zich niet laten verleiden om mee te gaan in mijn proces en om deze reden heeft het mij zoveel winst gegeven. Hilda heeft mij zelf de regisseur laten zijn. Het supervisie traject is inmiddels ruim een jaar geleden afgerond, ik denk echter nog maandelijks aan de inzichten die het mij heeft gegeven en dat is een heel groot compliment voor Hilda
José Bouwmeister
Hilda is in staat haar uitgebreide kennis van de jeugdzorg te vertalen naar het opleidingsbeleid van Bureau Jeugdzorg Gelderland. Zij heeft een groot analytisch vermogen en weet onder alle omstandigheden de grote lijnen vast te houden. Daarbij is zij ook zeer praktisch ingesteld. Zij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is altijd bereid om een stap extra te doen, zowel in inspanning als in tijd. Hilda is prettig in de omgang en geeft op een natuurlijke manier leiding. Zij is vriendelijk en sociaal, maar waar nodig ook duidelijk. Bovendien staat zij open voor input van anderen, zodat een optimale samenwerking ontstaat. Kortom, een fijne collega en prima leidinggevende!