Huub Pot

Professioneel profielIn 1986 ben ik na mijn HBO opleiding Jeugdwelzijnswerk in de jeugdzorg aan het werk gegaan als groepsleider en later als maatschappelijk werker. Ik heb gewerkt in opnemende voorzieningen en bij plaatsende instanties in zowel het vrijwillig als gedwongen civiel en strafrechtelijk jeugdzorgkader. Daarnaast heb ik gewerkt als coördinator en praktijkbegeleider van zorgprofessionals. In mijn huidige baan ben ik leidinggevende in een welzijnsorganisatie.
In 2013 heb ik een post-HBO opleiding “supervisie en begeleidingskunde” bij HanzeConnect afgerond en een aantal jaren later de post-HBO opleiding professioneel (register)coach bij HanzePro. Naast mijn dienstverbanden in de (jeugd)zorg ben ik aan de slag gegaan als LVSC geregistreerd supervisor en als coach.

Mijn coachingsstijl
We geven uiting aan wat ons bezighoudt in het leven. We vertellen erover, uiten het in ons gedrag en in onze non-verbale expressie. Over wat we heden meemaken, over ons verleden en hoe het ons gevormd heeft tot wie wij op dit moment zijn, over wat ons belemmert, belast of juist inspireert en energie geeft.
Ik luister met aandacht naar je verhaal, ben present, stel je vragen, soms prikkelend en behoedzaam confronterend. Ik ben intuïtief en neem dit mee in de vragen die ik je stel. We gaan op pad in jouw verhaal. Mogelijk ontdek je al snel nieuwe wegen van waaruit je andere keuzes kunt maken maar hier kan ook meer tijd voor nodig zijn. Onderweg doe je nieuwe inzichten op, wordt je bewuster. Misschien word je verrast omdat kleine, soms onbelangrijk lijkende details juist openingen kunnen zijn naar groei en ontwikkeling.
We gaan op zoek naar het verhaal achter jouw verhaal. Wat vertelt jouw verhaal over wie je bent, wat je bezig houdt, wat jouw sterke kanten zijn, jouw belemmeringen en drijfveren? Wat vertellen de stiltes, welk verhaal is daar waar je niet meteen woorden voor kunt vinden?
Ik begeleid je graag in het bewuster worden, jezelf te verrijken, jouw verhaal te ontstijgen. Centraal staat dat jouw thema's helderder en tastbaarder worden en dat je vanuit nieuwe inzichten stappen kunt gaan zetten om jouw doelen te bereiken en jezelf (professioneel) te ontwikkelen.
In de begeleiding die ik bied maak ik gebruik van verschillende coachingmethodieken die ik aan kan vullen met creatieve werkvormen, afbeeldingen of muziek, afhankelijk van wat bij jou aansluit, waar jij je prettig bij voelt en wat jou helpt in jouw bewustwordingsproces.

Contact

Huub Pot
Groningen

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*