Hans Huizenga

Professioneel profiel

Herken je dit?
Je bent twintiger of dertiger. Na je studie ben je een baan ingerold en je hebt het best naar je zin. Toch zijn er dagen dat je twijfelt. Dan vraag je jezelf af of dit de plek is waar je over 5 jaar nog wilt zitten? Misschien ligt het aan de functie. Of aan wat je bedrijf verkoopt. Of je weet dat je meer in je mars hebt, maar je kan het niet laten zien. Wellicht voelt het alsof je bestemd bent voor wat anders.
Het kan ook zijn dat je vaker twijfelt. Dan weet je misschien al dat je niet op je plek zit. Het geeft stress en het voelt alsof je energie verspilt. Het liefst zou je een time-out nemen om alles eens goed op een rijtje te zetten.

Wil je dit?
Je bent meer in controle en hebt het stuur in handen.
Je hebt een proactieve houding op je werk en in je leven en bepaalt waar je heen gaat. Dat lukt je omdat je jezelf goed kent: je hebt helder voor ogen hoe je toekomst eruit ziet en werkt hiernaartoe. Je voelt aan wat bij je past en waar je energie van krijgt. Keuzes maken wordt daarom makkelijker, je weet namelijk beter waarnaar je op zoek bent. Dat betekent dat je ook met een gerust hart “nee” tegen iets kan zeggen.

Hoe kom je daar?
Stap één is om een goed beeld te krijgen van wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Je brengt dit stukje bij beetje in kaart. Je denkt er over na, schrijft het op, bespreekt dit met je familie, vrienden en andere mensen die je goed kennen. Dit klinkt simpel en dat is het misschien ook. Maar wat er naar boven komt kunnen ook eye-openers zijn, soms zelfs iets confronterends, iets waar je iets mee moet.
Een coach kan je helpen om dit proces door te gaan: om structuur aan te brengen, je de juiste vragen te stellen, de spiegel voor te houden, je instrumenten aan te reiken om over hobbels heen te stappen, je te ondersteunen als het lastig wordt.

Hoe kan ik je helpen?
In een coachtraject van vijf gesprekken met daar tussendoor huiswerkopdrachten kan ik je helpen jezelf op de kaart te zetten.
Ik coach op, zoals dat heet, de bovenstroom en de onderstroom. De eerste omvat wat anderen aan je kunnen zien, dus je gedrag en de omgeving waarin je werkt en leeft. De onderstroom gaat over wat er bij je vanbinnen speelt. Dat zijn de gedachten en gevoelens die je hebt. Maar ook fysieke signalen kunnen een bron zijn van informatie en tenslotte: zingeving.
Als je aandacht aan al deze niveaus besteedt, kom je snel tot de kern. Je ontdekt waar je kracht zit en wat eventuele belemmeringen zijn. Daar ga je in dit coachtraject mee aan de slag.

Nieuwsgierig geworden?
Stuur me een berichtje via bovenstaand contactformulier of bel of stuur een whatsapp naar 06-51254516.

Contact

Hans Huizenga Supervisie voor leidinggevenden
Hans Huizenga Coaching voor young professionals

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*