Gert van Lenthe

Professioneel profielLenthe Praktijk (voorheen Supervisie Zwolle) biedt:Ervaringsgerichte supervisie, coaching of intervisie op maat met een blijvend resultaat!Geregistreerd als supervisor en registercoach bij de LVSC.
Trajecten worden onder meer erkend door diverse beroepsverenigingen, waaronder SKJ, ABvC, NVPA en LVPW, en veel zorg-, welzijn- en onderwijsinstellingen waaronder Jeugdbescherming, Welzijnsorganisaties, Maatschappelijk Werk en therapeutenopleidingen zoals Spectrum.
Ook ben ik geregistreerd als psychosociaal therapeut en relatietherapeut bij het NVPA en de RBCZ. Hierdoor worden deze trajecten vaak voor een groot deel vergoed via de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar. Deze vergoeding gaat niet ten koste van het eigen risico.
Aanbod:
- individuele en groepssupervisie voor professionals binnen zorg, welzijn en onderwijs;
- intervisiegroepen voor professionals;- APK-coaching voor professionals;
- psychosociale therapie (identiteit, rouwbegeleiding, lastige gevoelens)
- relatietherapie (EFT relatietherapie, imago relatietherapie, systemische relatietherapie)

Werkervaring:
- meer dan 25 jaar als maatschappelijk werker (waaronder jeugdhulpverlener, gezinsvoogd, trainer, schoolmaatschappelijk werker);
- eigen praktijk gericht op supervisie, coaching, relatietherapie en psychosociale therapie sinds 2008;
- coach, intervisor en supervisor bij Dimence (St. De Kern, WIJZ Welzijn en Jeugd GGZ)

Opleiding:
- Supervisorenopleiding
- Opleiding tot registercoach
- Phoenix Opleidingen: systemisch werken, lichaamswerk, coachen op identiteitsniveau, relatietherapie, trainersopleiding en opleiding rondom rouw en ritueel
- Relatietherapie: EFT-relatietherapie, imago relatietherapie en de relatie als spiegel
- Familie-, trauma- en organisatieopstellingen
- EMDR therapie
- HBO - Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
- VO - GGZ en Maatschappelijke Dienstverlening
- Medische basiskennis.

Als begeleider weet ik mensen te enthousiasmeren en in hun kracht te zetten. Daarbij ben ik creatief en weet goed te anticiperen op situaties. Vanuit mijn rust en empathisch vermogen weet ik vaak waar de ander de beweging te maken heeft. Dit weet ik via een milde houding kernachtig te benaderen. Ik heb een brede methodische kennis en vind het leuk de ander prettig te verrassen. Naast diepgang en aansluiten bij de ander, vind ik het belangrijk mijn humor en luchtigheid in te brengen. Door mijn analyserend vermogen en overstijgende manier van kijken, weet ik uitstekend procesmatig te werken. Ingewikkelde situaties met verschillende belangen vormen een extra uitdaging voor mij. Vaak ben ik dan een verbindende schakel.

Contact

Lenthe Praktijk
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Nederland
06 -20224018
SuperVisie Zwolle
Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
Nederland
06-20224018

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Teamcoaching Welzijn Dalfsen
Ter voorbereiding op het samen smelten van 3 welzijnspartijen tot een lokale organisatie hebben wij een 4 tal sessies met Gert gehad.Gert heeft hiervoor een prettige en veilige sfeer gecreëerd.Het gebruiken van metaforen en creatieve werkvormen zijn goede instrumenten gebleken.Gert zet als coach zijn eigenheid in als kracht. (voorjaar 2017)
Individuele supervisie Sandra
“Gert heeft mij enthousiast gemaakt om te komen tot leren. Hij is heel toegankelijk, prettig in contact en werkt met veel ervaringsoefeningen. Ik durf nu meer uit mijn hoofd te gaan en een onderzoekshouding aan te nemen richting mezelf. ”
Groepssupervisie Natasha
Gert is een geweldige begeleider die professioneel en betrokken met mensen te werk gaat.Hij toont oprecht interesse in de belevingswereld van anderen.Hij heeft Kennis over zijn vak en weet je altijd op een spoor te brengen die je zelf eerder niet zag.Hij zet je meestal aan het denken en wil dat jij voor jezelf tot een oplossing komt. Op die manier geeft hij jou de ruimte om te kiezen wat het beste bij jou past.Wat ik erg op prijs stel in de werkwijze van Gert is dat hij je altijd in je waarde laat, ongeacht je vreemde ideeën of mentaliteit.Als vrouw voel ik me erg gerespecteerd door hem, maar bovenal veilig.In de bijeenkomsten waakte hij over de sfeer en de manier waarop wij (supervisanten) elkaar feedback of adviezen gaven.Gert is ontzettend creatief in zijn werk. Hij weet elke keer een verbinding te leggen tussen hetgeen wat je moet leren en een activiteit bijvoorbeeld. Ook gebruikt hij metaforen om je vanuit een ander perspectief naar de zaken te laten kijkenWat ik van hem heb geleerd is dat je niet een tunnelvisie hoeft te hebben en vooral mensen niet in hokjes moet stoppen. Ik heb geleerd dat ik mijn hypotheses niet als een feit bij iemand neer moet leggen, maar een onderzoekshouding aannemen.Ik waardeer zijn echtheid en integriteit. Dat leer je niet uit de boeken!
Corne
In het najaar van 2018 en voorjaar van 2019 heb ik een supervisietraject bij Gert gevolgd, in het kader van mijn opleiding tot ervaringsgericht therapeut. Dit waren stuk voor stuk vruchtbare sessies voor mij.In de eerste plaats heb ik me bij Gert erg welkom en begrepen gevoeld. Daarnaast heeft hij me erg geholpen door me - ook in wat ik tussen hem en mij tegen kwam - altijd (terug) op mijn eigen benen te zetten.Gert kan goed volgen, maar schuwt ook de confrontatie niet wanneer dat op zijn plek is. Zodoende heb ik het aangedurfd om onder zijn begeleiding voor mij onbekende thema's uit mijn leven aan te gaan. Zeer waardevol!Zijn ervaringsgerichte manier van werken, zijn kennis en professionaliteit en zijn warme persoonlijkheid, maken hem tot een supervisor die ik iedereen kan aanraden. Zeker als je op zoek bent naar een supervisor die je steeds weer uit je hoofd naar je lijf weet te brengen.
individuele supervisie gezinsvoogd Jeugdbescherming
“Gert heeft een open en vriendelijke houding met een duidelijk overwicht. Hij heeft bij mij de juiste snaar weten te raken. Hij doorziet dingen snel en weet mij in beweging te krijgen.”