Gerda Stadman

Gerda Stadman

Professioneel profielGerda verheldert!
Zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Zij doet dit met veel liefde, compassie en creativiteit.

Na haar studie werkte Gerda 7 jaar als loopbaanbegeleidster, bij twee verschillende organisaties. Sinds 2000 coacht zij zowel studenten als professionals tijdens hun (studie)loopbaan op zeer uiteenlopende thema's: o.a. studievaardigheden, studiekeuze, persoonlijke problematiek, communicatie, omgaan met angst/spanning/stress, vitaliteit, persoonlijke en professionele ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Waarbij zij zich middels aanvullende opleidingen heeft gespecialiseerd in stress- en burn-out begeleiding en mindfulness. Sinds 2010 geeft zij ook supervisie en intervisie. De werkzaamheden voert zij uit vanuit Hogeschool Saxion of als ZZP'er voor zowel studenten als medewerkers op Saxion, Windesheim en externe opdrachtgevers en particulieren.

Contact

Saxion
Handelskade 75
7417 DH Deventer
Nederland
06-23608671

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Studieloopbaanbegeleiding
Gerda heeft een heel natuurlijke manier van coachen. Vanuit oprechte nieuwsgierigheid stelde zij precies op het juiste moment vragen om net even een stapje verder te denken dan ik van nature zou doen. Ze benaderde mijn vraagstuk vanuit de positieve kant; 'Wat heb je al gedaan?, wat is al gelukt?'. Daarmee werden dingen die ik van mezelf als vanzelfsprekend vond uitgelicht en kan ik dit nu bewust inzetten in nieuwe situaties. Gerda is vriendelijk, begripvol en doortastend en ik heb dan ook veel gehad aan mijn coachsessies met haar.
Sandra, Student Toegepaste Psychologie Saxion
Supervisie
Dank Gerda voor de spiegel die je me elke keer hebt voorgehouden! Ik heb het supervisietraject als zeer verreikend ervaren en heb er veel van geleerd. Het reflecteren op mijn eigen gedrag heeft mij bewuster doen stilstaan in mijn handelen als decaan. Ik heb gezien dat daar nog het nodige in te leren valt. Juist omdat ik, als coach, het instrument ben in de begeleiding. Bewustzijn over hoe dat instrument functioneert is van essentieel belang om mezelf verder te kunnen blijven ontwikkelen en te groeien. Met als doel om studenten (op een diepere laag) te kunnen helpen. Ik heb bewondering voor je geduld als items weer opnieuw ter sprake kwamen. Steeds weer ging je met de zelfde energie met me aan het werk, ook al was het thema al een keer aan de orde geweest. Je bent zeer betrokken en gaat zorgvuldig te werk. In jou zag ik ook altijd een prachtig voorbeeld hoe jij werkt aan de beeldvorming en een nieuwsgierige houding toonde, alvorens je bepaalde conclusies trok. Er was altijd sprake van een veilige sfeer, waardoor ik me kwetsbaar durfde op te stellen. Ik heb het traject samen met jou dan ook erg gewaardeerd!
Studentdecaan, Saxion
Supervisie
Gerda is open en gaf ons de ruimte. Ze bekritiseerde ons niet en leefde zich in in onze situaties. Hierdoor kreeg je een veilig gevoel tijdens de supervisiebijeenkomsten, waardoor je fouten durft te maken en vragen durft te stellen. Hierdoor ben ik tot leren gekomen en heb ik ook hierdoor meer van mezelf leren kennen. Ik heb de supervisie als fijn ervaren en neem dit mee in mijn verdere leerproces.
Manuela, Student Pedagogiek Windesheim
Intervisie
Ik vond de manier van begeleiden van Gerda prettig. Soms was het nodig om even de regie terug te pakken in de groep, om terug te gaan naar het oorspronkelijke onderwerp. Dit deed zij op een respectvolle manier. Daarnaast vond ik haar erg empathisch en gaf zij goede tips wanneer je ergens tegenaan liep. Hierbij gaf ze eerst de andere studenten de kans om te reageren. Ze vatte dan alle tips die werden gegeven samen, maar durfde ook kritische vragen te stellen. Dit deed ze zowel aan de adviesgever als aan degene die de situatie inbracht. Ik heb haar begeleiding als erg prettig en competent ervaren.
Kayleigh, Student Toegepaste Psychologie Saxion