Frits van Buul

Professioneel profiel

Als coach en supervisor met een langjarige ervaring probeer ik te bereiken dat mensen zichzelf beter leren kennen, dat ze leren om hun talenten en krachten (opnieuw) te ontdekken, om van daaruit nieuwe stappen in hun leven of loopbaan te zetten. Als begeleidingskundige ben ik in staat om dit ontwikkelingsproces een extra dimensie te geven.Als senior-docent en coach heb ik jarenlange ervaring als mentor van nieuwe, startende docenten en studieloopbaanbegeleiders.Als HR-professional (en docent) ben ik gespecialiseerd in het thema 'duurzame inzetbaarheid van medewerkers'. Ik adviseer bedrijven en instellingen over de betekenis van het onderwerp binnen hun eigen organisatiecontext. Met mijn begeleidingskundige achtergrond ben ik in staat om een extra inpuls te geven aan de ontwikkeling en daadwerkelijke invoering van dit beleid.

Contact

Frits van Buul, Coaching, Supervisie en HR-advies
Wilgendreef 6
6029TH Sterksel
Nederland
06-42292888

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Annemarie Roos, HR-adviseur Shoeby
Tijdens mijn studie heb ik Frits leren kennen als betrokken, oprecht geïnteresseerde coach/supervisor. Frits straalt veel rust en vertrouwen uit, waardoor mensen zich snel op hun gemak voelen bij hem. Hij weet je op de juiste manier een spiegel voor te houden en zegt eerlijk wat hij ziet en waar het op staat. Ik kijk positief en vooral dankbaar terug op de verschillende gesprekken die ik met Frits heb gehad. Hij doet geen aannames, luistert aandachtig en weet de juiste vragen te stellen. Frits heeft mij als coach geholpen om mezelf beter te leren kennen en specifieke gedrags-/persoonlijkheidskenmerken te herleiden (waarom reageer ik zoals ik reageer? wat heeft mij gevormd?). Hierbij zijn we flink in mijn verleden gedoken, maar dit zelfinzicht heeft geleidt tot flinke persoonlijke groei, meer zelfvertrouwen en een stukje acceptatie (loslaten).
Tessa Mom, HR-adviseur BAN Bouw
Als student leer je om te reflecteren op jezelf, je handelen en je emoties. Maar eenmaal in het werkveld, als je opgaat in de waan van de dag, verlies je de aandacht om kritisch naar jezelf en je werk te kijken. Frits heeft mij geholpen om kritisch naar mezelf te (blijven) kijken en de regie te nemen over mijn eigen loopbaan. Door zijn jarenlange ervaring leer ik ook elke coachsessie weer nieuwe theorieën en vaardigheden bij. Nooit gedacht dat ik bijvoorbeeld de filosofieleer zo interessant zou vinden! Waarom een coachtraject aan te raden is bij Frits? Frits is integer en geduldig, hij creëert een open en vertrouwelijke sfeer, maar durft ook confronterend te zijn en je ‘stof tot nadenken’ te geven. Kortom, niet alleen een coach die je vertrouwt maar ook een coach die je verder brengt in je professionele als persoonlijke leven.
Peter Bos, Docent HRM Fontys HRM en Psychologiew
Frits van Buul heb ik leren kennen als een geweldige coach/mentor. Ik zie het nog steeds als groot geluk dat ik bij mijn start bij Fontys HRM hem als coach kreeg. In Frits vond ik een coach die goed luistert, betrokken is én methodisch zeer kundig te werk gaat. Vanuit verschillende coachingstechnieken is hij in staat mensen tot inzichten te laten komen en te stimuleren in hun ontwikkelingsproces. Deze coachingstechnieken past hij toe naar gelang de context en achtergrond van een persoon. In het contact met hem heb ik altijd ervaren dat er ruimte is voor de mens, met zijn of haar unieke achtergrond, én voor vakinhoudelijke vraagstukken. Er is zowel oog voor het leren begrijpen van gedragspatronen (al dan niet voortkomend uit het verleden), als voor praktische (organisatie)vraagstukken en hoe hiermee om te gaan. Deze prettige combinatie is wat mij betreft zeldzaam op het gebied van coaching. Toch is het niet verwonderlijk dat deze combinatie juist bij Frits van Buul te vinden is. Door zijn jarenlange ervaring als HR-professional binnen diverse organisaties én door zijn jarenlange inzet als coach is Frits in staat een brug te slaan tussen de unieke mens en de organisatiecontext waarin iemand mag functioneren. Tel daar zijn warme en toegankelijke houding bij op je treft wat mij betreft niet alleen de ideale coach maar ook een fantastisch mens: Frits van Buul.
Emmy Verkooyen, loopbaanadviseur, mobiliteitsadviseur
“Frits was mijn docent en tegelijk veel meer dan dat. Door zijn warme betrokkenheid creëert hij als vanzelf een vertrouwensrelatie. Luisteren, waarderende feedback , openheid en zijn natuurlijke bescheidenheid maken hem een fijne coach. Natuurlijk heeft hij ook alle tools in zijn rugzak die hem een kundige coach maken! Zelfs vijftien jaar na mijn afstuderen blijft de interesse, betrokkenheid en vriendelijkheid. Ik gun iedereen zo’n coach op zijn (levens/loopbaan)pad!
Esther Tonnaer, Consultant studiecoaching Fontys Hogescholen
Frits heeft een aantal teamsessies begeleid. Dat deed hij volgens de appreciative inquiry methode. Deze sessies waren zeer waardevol voor ons team. Het heeft mooi resultaten opgeleverd: hernieuwde focus en goede onderlinge samenwerking als team zijnde waarbij we veel meer elkaars kwaliteiten benutten. Frits heeft dit proces op een natuurlijke en prettige manier begeleid. Hij stelde de juiste vragen op de juiste momenten en heeft ons goed aan het werk gezet. Dank je daarvoor!