Ester Funneman
Professioneel profiel
Wie ik ben
Ik ben ondernemend, gedreven en enthousiast en anderen noemen mij ook creatief. Ik houd ervan om met humor en prikkelen- omdenken tot creatieve, bruikbare oplossingen te komen. Het is in dit vak een uitdaging om mensen te inspireren en hun kwaliteiten te onderzoeken. Het is mooi om deze kwaliteiten te gebruiken en verder te ontwikkelen.
Ik onderzoek samen met mijn klanten waar het voor hem of haar, hen of hun, beter kan, in het licht van persoonlijke ontwikkeling en binnen het organisatiekader, de inhoud van het werk. Ik maak gebruik van diverse methodieken en technieken. In dat kader kan je mij zien als een eclectisch type. Ik houd ervan om in contact met jou te improviseren. Ik probeer daarin middelen en methodieken in te zetten die bij je passen. Daarbij maak ik gebruik van expressieve middelen en ben ik vooral gericht op actieve media zoals theater en drama technieken. In het kader van ‘ervaren is leren’ zet ik deze kunstige methoden in.
Mijn achtergrond
Ik ben, zoals dat heet, van huis uit drama therapeut. In 2000 studeerde ik af als dramatherapeut en begon ik mijn eigen praktijk. Al snel was ik me bewust dat therapie niet mijn ding was en besefte ik dat ik me in een eigen praktijk te eenzaam voelde.
In 2002 heb ik vervolgens mijn eigen praktijk vaarwel gezegd en ben ik begonnen als begeleider bij de RIBW-NR. In de 20 jaar dat ik werk binnen deze organisatie heb ik me ontwikkeld in diverse functies:
Van begeleider naar zorg coördinator naar project medewerker naar coach voor zelforganiserende teams tot manager Participatie en werk en tot mijn huidige functie van proces manager/ regisseur,
Wat heb ik te bieden als supervisor
‘Men doet wat men kan en zodoende blijft er veel liggen’ zei Olie B. bommel ooit.
Dat is een uitspraak waar ik me ook senang bij voel. Het gaat, binnen mijn supervisie om jou en om wat jou beweegt. Je kan binnen de supervisie veel aanraken, het kan therapeutisch aanvoelen, maar het is geen therapie. Wij gaan op zoek naar wat jou persoonlijk raakt in jouw werk en we gaan onderzoeken wat jou helpt om daar goed mee om te gaan. Ik rijk je daarbij de middelen aan die daar bij helpen. Dat doen we met elkaar in waarachtig contact.