Erik Huiting

Erik Huiting

Professioneel profiel

Ik hou ervan om met een open blik en ontspannen houding naar mensen en situaties kijken. Ik ben nuchter, ontspannen en niet gauw van slag. Dat werkt vaak aanstekelijk. Ik sta open in de wereld en geef ruimte aan diversiteit. Dat geeft een veilige leeromgeving. Maar kijken naar jezelf is vaak ook spannend en confronterend. Zeker in situaties waarin je voor je gevoel niet verder kan. Mijn drive is mensen helpen weer grip te krijgen op hun situatie en te helpen alternatieve wegen te ontdekken. De reflectie en het onderzoeken van wat er speelt, kan je veel opleveren in je professionele handelen. Want duidelijkheid geeft veiligheid. Dat kan met een gezonde dosis humor. Want een beetje lachen om jezelf en wat er speelt, helpt in elk geval. Ik heb er altijd veel plezier in.
Natuurlijk gaat het om jou zelf, maar ik heb gemerkt dat in de interactie met elkaar, ik als supervisor ook aanwezig ben. Dat is niet zo verwonderlijk, want in supervisie bijeenkomsten gebeurt vaak hetzelfde als in jouw professionele context. Daar zit altijd veel ruimte om te leren. En dat geeft veel voldoening.
Zelf werk ik sinds 2006 als geestelijk verzorger bij defensie. Ik ben tweemaal op uitzending geweest naar Afghanistan en ben gewend aan werken in crisissituaties, individueel, maar ook met groepen. Bij defensie draaien we niet om de dingen heen. Werken in zo'n complexe organisatie vraagt vaak veel van mensen. Ik denk dat dit vergelijkbaar is met veel andere grote organisaties, waarin je als individuele professional werkzaam kunt zijn. Je kunt je dan slechts een pion voelen, maar de uitdaging is natuurlijk om zelf een bron te zijn/te blijven en je eigen bronnen te (her)ontdekken. Dan ontstaat er weer ruimte en ontdek je nieuwe mogelijkheden. Mensen daarin begeleiden is mijn passie.

Contact

Erik Huiting
0620617659

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*