Brigitte van der Feen

Professioneel profielAls professioneel begeleider vind ik het belangrijk oprecht nieuwsgierig te zijn naar de ander en me bewust te zijn van eigen aannames en verhalen.
Ik ben nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag, de verschillende perspectieven en de context waarin de vraag speelt. Daarbij vind ik het belangrijk alert te zijn op taal. Taal, en de verhalen die we daarmee vertellen over onszelf en anderen, geeft betekenis aan onze ervaringen en kan verrijkend maar ook beperkend zijn. Zoeken naar andere taal kan helpend zijn in een veranderproces, zowel individueel als in organisaties.
Toen ik als vertaler in Nicaragua en Bolivia werkte ging ik vaak mee om te tolken voor allerlei projecten in het land. Ik legde de (culturele) context uit, verbond mensen die verschillende talen spraken, verklaarde rituelen en communicatiepatronen en zorgde ervoor dat er tijdelijk een gezamenlijk verhaal ontstond waar iedereen onderdeel van was. Ik was tolk, begeleider en verbinder zolang dat nodig was. Zo zie ik mijn werk als professioneel begeleider ook. Deze ervaring combineer ik dan ook met mijn kennis en inzichten als begeleidingskundige.

Contact

.

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*