Barbara Buijten

Professioneel profiel

In de supervisie en begeleiding ambieer ik een dynamisch samenspel waarin problemen of obstakels kunnen worden ontstegen. Waarin mogelijkheden een naam krijgen. Waar een heldere kijk en bewustwording ontstaat.
De supervisie is gericht op heldere- en geweldloze communicatie, gericht op in verhouding zijn tot de ander (ik en de ander), in dialoog en tegelijkertijd doelgericht. In de samenwerking ontstaat het reflectief kijken naar jezelf en naar de situatie.

Het betreft een methodisch gespreksgerichte supervisie, gegeneraliseerd en eclectisch. Uitgangspunt is de supervisie-vraag of (werk) gerelateerde dilemma's.

Contact

Barbara Buijten
Dubbelspoor 40
2742 MX Waddinxveen
Nederland
0644656834

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Supervisie voor Coaches en Counsellors
Supervisor voor NTI opleidingen
Docent / Supervisor / Begeleidingskundige voor Social Work opleidingen
Publicaties: Relatiegerichte Begeleiding (2017) + Relatiegerichte Zorg (2021) (Uitgeverij Coutinho)
In het boek Relatiegerichte begeleiding wordt ingegaan op wat relatiegericht begeleiden betekent en waarom dit zo belangrijk is. In het boek wordt speciale aandacht gegeven aan het zorgvuldig kijken naar de ander en aan het bewust worden van de eigen begeleidingskwaliteiten - Uitgeverij Coutinho.

In de relatiegerichte zorg wordt contact gezien als een toegevoegde waarde aan het herstel van een patiënt. Hoe kun je warme, begripvolle en betrokken ondersteuning aan je patiënt bieden, terwijl je als zorgverlener gebonden bent aan protocollen en vaak last hebt van tijds- en werkdruk? En hoe kun je in de wereld van zorg en (medische) zorgvraagstukken de ‘mens’ achter de patiënt blijven zien? Op deze twee kernvragen geeft Relatiegerichte zorg antwoord.