Anke Fabels

Professioneel profielwww.ankefabels.nl

Anke Fabels, coach en (leer)supervisor, intervisor, docent supervisiekunde
Loopbaan: Anke Fabels is van oorsprong Neerlandica en leerlingbegeleider. Zij werkte als docent Nederlands en leerlingbegeleider op het Maaslandcollege in Oss en daarna als begeleidingskundige voor 2College in Tilburg en het Stedelijk College in Eindhoven. Momenteel verzorgt zij supervisie, leersupervisie, begeleide intervisie en coaching in haar eigen bedrijf: Fabels Supervisie & Coaching in Den Bosch.
Zij heeft veel ervaring in het geven van professionele begeleiding met name in het onderwijs (directieleden en docenten van basisonderwijs tot WO), de gezondheidszorg (artsen en specialisten), de GGZ (therapeuten) en het sociaal-maatschappelijk werk. Ook was ze beleidsadviseur op het gebied van Integraal Personeels Beleid (IPB), Professionaliseringsbeleid en Academische Opleidingsschool (AOS).
Anke was van 200 tot 2010 opleider bij de post-HBO registeropleiding ‘Coach in het Onderwijs’ van het Centrum voor Nascholing van Amsterdam (CNA), een opleiding die zij, samen met een collega, heeft ontwikkeld. Zij is in 2010 afgestudeerd en geregistreerd als docent supervisiekunde bij de LVSC. Zij werkte als docent supervisiekunde bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAVP) in Amsterdam.
Manier van werken:
Anke werkt vanuit de heuristische benadering (Philip van Praag) en het narratieve gedachtengoed (Boeckhorst e.a.). Zij onderzoekt samen met de supervisant de leerthema’s op een dieper niveau, zodanig dat ‘serendipity’ – het stuiten op onvermoede, waardevolle zaken – en ‘double loop learning’ een kans krijgen. In haar benadering is de themagecentreerde interactie (TGI) van Ruth Cohn onderlegger. Dat betekent steeds op zoek zijn naar verbindingen: tussen jou als beroepsbeoefenaar en je collega's, tussen jou als professional en de taak waar jullie samen voor staan; jij en je ervaringen en visie binnen de context waarin je werkt; en bij groepssupervisie en intervisie de verbinding tussen de deelnemers onderling waar het het samen leren en het 'leren leren' betreft. In al die verbindingen zullen thema’s opdoemen die bewerkt kunnen worden, waardoor persoonlijk professionele groei als beroepsbeoefenaar mogelijk wordt. Interventies zijn gericht op verruiming van grenzen en mogelijkheden binnen jezelf en tussen jezelf en anderen.
Praktische gegevens
Anke woont in het Paleiskwartier in Den Bosch - goed bereikbaar zowel met de trein (enkele minuten lopen van station Den Bosch Centraal) als per auto (vlakbij de ringweg rond Den Bosch).
Haar mailadres is: ankefabels@home.nl
Telefoon: +31641764669
Website: www.ankefabels.nl

Contact

Fabels Supervisie&Coaching
Bordeslaan 121
5223 MK 's-Hertogenbosch
Nederland
073-6234047

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Drs. A. Poulisse, rector 2College Tilburg
Ik ken Anke als een zeer kundige en ervaren coach en supervisor die integer de professionaliteit van haar rol als supervisor, trainer van coaches, facilitator van intervisie en collegiale consultatie bewaakt. Daarnaast heeft zij mijn school geholpen met mediation in een beperkt aantal complexe verhoudingen en lukt het haar zodanige reflectie op gang te brengen bij betrokken medewerkers, dat het conflict hanteerbaar wordt.Kortom een keus voor Anke is een keus voor een succesvol traject. Met vriendelijke groet, Ad Poulisse
Drs. T. M. Rozemond, docent supervisiekunde
Anke is een gewetensvol en methodisch heldere supervisor, leersupervisor en docent supervisiekunde. Ze heeft een goed oog voor patronen waarin mensen gevangen kunnen zitten, daagt mensen uit om geleidelijk en in eigen beheer hun grenzen te verleggen en biedt een vriendelijke, ontspannen werkrelatie waarin ruimte is voor humor. Belangrijk is haar oog voor ontwikkelingen in organisatie en beleid, kortom voor de context waarin de begeleiding plaats heeft. drs. Truus Rozemond, begeleidingskundige
Jan Rademaker, directeur Nederlandse Academie voor Psychotherapie Amsterdam
Anke Fabels is een docent supervisiekunde die staat voor haar vak en voor een hoog professioneel niveau. Als geen ander kan zij haar studenten laten ervaren wat het unieke en de kracht van supervisie is. Daarin is zijzelf een lichtend voorbeeld: lerend van en over jezelf om verder te groeien als mens en als professional. Anke geeft veel, maar vraagt ook veel. Zij verlangt van jou dat ook jij in jouw eigen proces van ‘leren-leren’ tot de bodem gaat. Anke leidt je op tot een echte praktijkprofessional. Haar positieve energie, krachtige persoonlijkheid en blijheid krijg je daar gratis bij. Een ongeëvenaarde topdocent dus.