Angelika Raths

Angelika Raths

Professioneel profielOp de voorgrond staat voor mij de leerwens van de (leer-)supervisant.
Op de achtergrond staan mijn studie als pedagoog/onderwijskundige, mijn opleidingen als Gestalt- en als Rogeriaanse/experientiële gesprekstherapeut en mijn plezier en ruime ervaring als leer-/supervisor, docent en onderwijskundige m.n. in het onderwijs en de gezondheidszorg: 13 jaar aan de leraaropleiding en 30 jaar aan de Huisartsopleiding van de VU als supervisie-coördinator, docente en teamleider voor de huisartsopleiders. Deze beroepsvelden zijn mij zeer vertrouwd.
Ik ben niet gericht op snelle oplossingen, maar op een rustig, persoonlijk zoek- en groeiproces.
Oprechtheid, empathie en authenticiteit staan in de interactie voorop. Supervisie betekent voor mij aansluiten bij de ander met aandacht, rust en humor in een proces van voortdurende afstemming.
Supervisie zie ik als een prachtige methode om wezenlijk en zelfgestuurd te leren. Daarom leid ik als leersupervisor ook met plezier en toewijding sio’s op en help hen graag het ambacht onder de knie te krijgen.
Een van mijn werkprincipes is 'practice what you preach'. Ik ben altijd aanspreekbaar op mijn professioneel gedrag tijdens de supervisie en leersupervisie.
Het hier-en-nu biedt vaak waardevol werkmateriaal en oefenmogelijkheden.
Enkele publicaties zijn van mijn hand, zoals bv. in ‘Supervisiekunde meerperspectivisch’ van Boer, Hoonhout, Oosting (red.).
Mijn werkruimte aan de rand van Utrecht is makkelijk te bereiken met OV en de auto (vrij parkeren).

Contact

Angelika Raths
Dr. J.P. Thijsselaan 85
3571GN Utrecht
Nederland
030-271 43 40

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*