Agnes Hoving

Professioneel profiel

~~~Supervisie en coaching via Teams is mogelijk~~~

Professional-zijn is belangrijk. En daarbij jezelf kunnen zijn ook. De verhouding tussen die twee vraagt soms wat aandacht. Door omstandigheden kunnen je buiten- en binnenkant te ver bij elkaar wegraken. Het vraagt bewustzijn, erkenning, en moed om daar aandacht voor te hebben. Een mooi proces en avontuur, waarbij een sparringpartner welkom is.
In mijn begeleidingen hebben reflectie, lichaamsbewustzijn en intuïtief handelen hun eigen plaats. En waar beroepscompetenties onderdeel van je leervraag zijn, nemen we die natuurlijk mee.

Mijn ervaring ligt in Jeugdzorg en Onderwijs (Social Work en Theologie).
Gewaardeerde elementen in het contact zijn mijn rust en directheid, humor, analyse en verduidelijkende illustraties.
Wat in de begeleiding extra helpend kan zijn, is het gebruik van het Enneagram. Die toont 9 manieren om de werkelijkheid te hanteren (coping). Ooit waren die helpend maar in de volwassenheid gaan ze belemmeren. Door helder te krijgen wat automatisch en instinctief je aandacht vraagt, kan je bewuster keuzes maken in het hier en nu. Op Pinterest heb ik borden gemaakt om de diversiteit in beeld te brengen: https://nl.pinterest.com/agneshoving0510/boards

SKJ-ers (Kwaliteitsregister Jeugd): SKJ-reflectievoorwaarden krijgen aandacht.
Zelf heb ik ruim 21 jaar gewerkt binnen Jeugdzorg en ik ben daarin nog steeds actief via het geven van trainingen rond Moreel beraad en het superviseren van HBO-SW-studenten (Hogeschool Viaa, Zwolle).

Door de KOR-regeling kan ik BTW-vrij werken.

Meer informatie kun je vinden op mijn website www.agneshoving.nl, zie de link onder 'Contact'.

Contact

Agnes Hoving
Telemannstraat 281
8031KJ Zwolle
Nederland
06 5502 5455

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

Niels vdL, docent
"Ik blik terug op hele prettige gesprekken. Je bent bijzonder fijngevoelig, weet scherpe vragen te stellen, zonder dat ze bedreigend of onveilig aanvoelen. Daarnaast heb ik me tijdens de gesprekken verbaasd hoe je me nét even anders naar dingen kon laten kijken. Het heeft mij zeker in mijn professionele houding gevormd, maar ook op persoonlijk vlak heeft het me verrijkt en uitgedaagd. Professioneel door bijv. meer meta communicatie te gebruiken, af te stemmen op mezelf en de coachee. Het heeft me geholpen om dichter bij mijzelf te blijven en qua energie minder te ‘lekken’."
Laura van Munster, maatschappelijk werker
"Sinds 2012 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker. Graag wilde ik na een aantal jaren werken door middel van supervisie in mijzelf als professional investeren. Ik heb een supervisietraject gedaan bij Agnes en de aanpak van Agnes is heel prettig. Ik heb ervaren dat zij tijdens mijn traject met haar kennis en kunde in de gesprekken met mij opliep. Zij liet mij de koers bepalen en stelde helpende, verdiepende vragen waardoor ik weer verder kwam in mijn persoonlijk proces. Ze daagde me uit, gaf me erkenning en dacht mee als ik het even niet wist. Ik kijk terug op een heel waardevol traject."