Technologie speelt een steeds grotere rol in hoe, waarin en waar we onszelf ontwikkelen

Type: Nieuws
Datum: 17 November 2021

Als professioneel begeleider van anderen, ligt hier een mooie uitnodiging. Want in de grote wereld van technologische mogelijkheden, blijft een menselijke gids cruciaal, om de weg te wijzen en van die mogelijkheden te kunnen profiteren. Dat kun jij zijn, als coach of supervisor, als jij jezelf wilt upgraden op digitaal vlak en de technologische mogelijkheden wilt omarmen. Want dan kan jij ze als professioneel begeleider ook optimaal voor anderen inzetten.

Hoe ontwikkel jij jezelf de komende jaren? Pak jij de golf van innovatie en profiteer je van de kansen die zich voordoen, als gevolg van de onderstaande bewegingen: 

1. Online is here to stay

Online leeraanbod is inmiddels kolossaal en van uitstekende kwaliteit. Werknemers kunnen onbeperkt online leren, met een keuze uit internationale partijen als Linkedin Learning, Udemy, Coursera of Degreed. Of uit lokale als Goodhabitz, AtMonday, NewHeroes en Skillstown.

2. Self-directed en Social

Learning Management Systemen (LMS) of Learning Experience Platforms (LXP) bieden ruimte om autonoom en onafhankelijk te leren. Of met collega’s samen, peer-to-peer, zodat leren iets sociaals wordt.

3. Mobile first 

Bij nieuwe leerinterventies krijg je met app of via chat directe feedback op leren. Als je het slim, online en a-synchroon organiseert, loopt ook jouw impact 24/7 door, in plaats van met één sporadische sessie per 3 weken.

4. Edutainment

Gamification maakt leren leuk. Net als leren van de besten: Kook-les met Michelin-sterren (cheflix.nl), muziekcarriere-advies van Metallica (masterclass.com) of aan je zelfvertrouwen werken met Roxanne Hazes (ontrack app). Ontwikkeling wordt bereikbaar voor iedereen, niet alleen voor de top.

Hoe sluit jij aan bij de persoonlijke wereld van die ander?

 5. AI, VR, AR & Meta.

Kunstmatige intelligentie helpt verbeterpunten te identificeren en stelt op basis van je voorkeuren en leerstijl een coach voor. Of biedt je directe performance support op je werk, precies waar je het nodig heb. Met praktische Youtube-tutorials of simulaties via Virtual of Augmented realities. 

Ben jij klaar voor de metaverse?

 6. Let’s get personal.

Softskills worden steeds breder erkend als cruciaal voor succes, dus voor de ontwikkeling daarvan komt meer ruimte. Net als voor het welzijn en de vitaliteit van medewerkers. En de leider? Die mag de kwaliteit om oprecht te luisteren ontwikkelen.

 7. Data analytics

Wat je doet en wat je leert kan de basis vormen tot wat je nodig hebt, als je de data zorgvuldig bestudeert. Wat leert jouw digitale fotoprint over je volgende stap, je ambitie en je mogelijkheden?

De wereld van leren verandert razendsnel. En als je wilt en jezelf een upgrade geeft, kun je je impact en je doelgroep enorm vergroten en het leren laagdrempeliger, leuker en effectiever maken. Doe je mee?

Meer over het gesubsidieerde Future Fit Learning Programma voor HR/L&D professionals en coaches vind je op www.futurefitlearning.nl.