Oekraïense collega’s vertellen over hun werk in oorlogstijd in Riga

Type: Nieuws
Datum: 06 September 2022

oekraïense collega s vertellen SU Klein
Marianna Tropina, Inna Nikitina, Larysa Hushchina, tolk Yuliya Kryventseva en Iryna Kuretchenko.

We nemen je graag even mee naar de Summer University in Riga: De foto laat de presentatie van de Oekraïense collega’s zien. Een uitleg over collectieve traumatisering gaf een beeld hoe de Oekraïense collega’s in oorlogstijd toch hun werk blijven verrichten. Dat doen ze, terwijl zij de oorlog en de gevolgen ervan dagelijks om zich heen meemaken. Soms moeten ze overdag en ’s nachts naar de schuilkelder vanwege luchtalarm. Supervisie in groepen is vaak te gevaarlijk en dan schakelen ze noodgedwongen over op online. Deze collega’s hebben zelf ook familieleden die aan het front vechten. De thuisblijvende familie staat doodsangsten uit, zeker als er geen contact kan worden gemaakt. En in deze beroepscontext doen deze supervisoren toch hun werk met o.a. medisch personeel hoe zwaar het hen ook valt.

De methode Yucel omarmen ze allemaal. Ze kijken naar het moment uit, dat de koffers met het materiaal aankomen en de training kan starten.

Gelukkig zijn er de afgelopen week weer donaties bijgeschreven, die de kans op tijdige verzending van de koffers medio september dichterbij laat komen.

Stand van zaken
We zijn maandag 5 september de vijfde week ingaan van onze crowdfund actie. Inmiddels hebben we bijna 30 koffers gedoneerd en we hebben er nog iets meer dan 6 koffers te gaan. De stand is vandaag weer ruim € 500 hoger ten opzichte van vorige week. We willen alle royale gevers bedanken voor hun vertrouwen. We gaan duidelijk op ons doel af dankzij alle betrokkenheid. Binnen Oekraïne is er ook sprake van een enorme vluchtelingenstroom en hun mentale opvang is van de grootste betekenis.  Een groep van het Groningse Studenten Collectief staat klaar om de koffers met het materiaal naar de Pools-Oekraïense grens te brengen waar de koffers zullen worden overgedragen aan Oekraïense collega’s.

Help je mee met de eindsprint voor de laatste 6 koffers?
Help ons om de laatste koffers bij elkaar te brengen. We willen onze Oekraïense collega’s graag deze speciale ‘bijscholing’ geven onder het motto: “Collega’s voor collega’s”

Wil jij meehelpen als individu, als professional of als organisatie om een bijdrage te leveren dan kun je onderstaande betaalmethoden gebruiken:

- een zelf te kiezen bedrag overmaken naar NL88 INGB 0004 2300 61
   t.n.v. LVSC Regio Amersfoort o.v.v. Actie Yucel Oekraïne.

- het betaalverzoek gebruiken voor een zelf in te stellen bedrag
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=5BB3zalugl7M9ErtU0l9bvtEQV99BapS

- de QR-code samen met van rechts naar links:
Inna Nikitina, Marianna Tropina, , Gerian Dijkhuizen (NL), Iryna Kuretchenko, Larysa Hushchina

oekraiense collega s en QR code Klein

Veel dank voor alle steun!  

Gerian Dijkhuizen, Adrianne van Doorn, Ria Schlepers en Frans van Son

Informatie te verkrijgen via geriandijkhuizen@gmail.com