Nieuwe procedure voor erkenning van opleidingen

Type: Nieuws
Datum: 14 November 2023

De procedure voor het indienen van een aanvraag voor de erkenning van een coachopleiding, supervisieopleiding of een gecombineerde opleiding supervisie en coaching is gewijzigd.

Vanwege de doorlooptijd tot 1 januari 2024 sluit a.s. maandag 20 november de oude procedure van het doen van rechtstreekse (nieuwe) aanvragen tot erkenning van bovenstaande opleidingen door LVSC. Dit geldt zowel voor eerste aanvragen voor erkenning van nieuwe opleidingen als voor vervolgaanvragen van reeds erkende opleidingen.

Opleidingen die na 20 november a.s. een aanvraag indienen bij LVSC, worden doorverwezen naar CPION en SKB voor het toetsen van de opleiding via een onafhankelijke accreditatieprocedure. Op grond van het advies van CPION of SKB, neemt LVSC een besluit over een LVSC erkenning van de opleiding.

Deze nieuwe procedure voor accreditatie en erkenning van opleidingen voor coachopleidingen, supervisieopleidingen en gecombineerde opleidingen supervisie en coaching, start officieel op 1 januari 2024. In de komende weken kunt u alle informatie hierover lezen op de LVSC website.

Heeft u een aanvraag voor een opleiding organisatiebegeleiding, een gecombineerde opleiding waar organisatiebegeleiding onderdeel van is of een opleiding tot leersupervisor, dan kunt u nog wel via de oude wijze een aanvraag indienen. De nieuwe procedure voor deze discipline start 1 juli 2024.

Heeft u vragen rondom deze procedure, bel dan het bureau van LVSC. Wij staan u graag te woord.