LVSC op RTL Z nieuws: Tsunami van coaches overspoelt social media

Type: Nieuws
Datum: 17 February 2022
RTL Z Nieuws: Tsunami van Coaches Overspoelt Social Media
LVSC sprak eind vorig jaar met de redactie van RTL Z nieuws over de enorme stijging van het aantal coaches op social media. Hoe komt dat en wat zijn de gevolgen van het enorme aanbod van coaches waarvan een groot deel zelfbenoemd coach is? LVSC sprak met de redactie over de waarde van een beroepsvereniging en een beroepsregistratie voor coaches. 

"Het beroep is ongekend populair. Dat er steeds meer coaches bijkomen is misschien niet gek. De afgelopen 10 jaar lijken Nederlanders het leven zwaarder te zijn gaan vinden. Zeker sinds corona kampen meer mensen met mentale problemen. Sinds de start van de metingen hebben we ons niet zo slecht gevoeld als de afgelopen twee jaar.

Het aantal ingeschreven coaches bij de kamer van koophandel steeg van 44.301 in 2013 naar 96.264 in 2021. Hier kleeft ook een risico aan. Coach is geen beschermd beroep. Er zijn veel zelf benoemde coaches. Slechts 10% is aangesloten bij een beroepsorganisatie.

LVSC is een van deze beroepsorganisaties voor Coaches. Wij houden bij of onze coaches een erkende coachopleiding hebben afgerond, voldoende bijscholing volgen, beroepsmatig overleg hebben met vakgenoten (intervisie) en voldoende ervaring hebben. Daarnaast moeten onze coaches zich houden aan een ethische beroepscode en bieden we een professionele klachtenregeling. Beroepsorganisaties bewaken en bevorderen de kwaliteit van coaches.

Bekijk de video van RTL Z nieuws.

Tsunami van coaches