LVSC erkent module Coachen van Fontys Hogeschool

Type: Nieuws
Datum: 11 January 2024
Wij feliciteren Fontys Hogeschool van harte met de LVSC erkenning van hun module Coachen van de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie. Na afronding van deze module is het mogelijk om je te registreren als Registercoach in het LVSC beroepsregister.

Module Coachen van de deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie
Wanneer we spreken over coachen staat het helpen van mensen om verbetering aan te brengen in hun ontwikkeling, welbevinden of effectiviteit vanuit de evidence-based positieve psychologie, centraal.

In deze module Coachen leer je algemene coachvaardigheden en verdiep je jezelf in coach-methodieken die passend zijn voor de mensen die jij begeleidt. Ook ontdek je jouw eigen voorkeursstijl, die past bij jouw manier van werken.

Voor het doorlopen van de module heb je een praktijkplek nodig waar behoefte bestaat aan individuele coaching van mensen. De vraagstukken kunnen zowel persoonlijk, werkgerelateerd als relationeel van aard zijn.

Tijdens deze erkende coachopleiding ga je drie coachtrajecten professioneel begeleiden. Uniek voor deze opleiding is dat je vanuit de kennis over psychologie en psychologische fenomenen dit vormgeeft. Daarnaast krijgt de ontwikkeling van je eigen persoonlijke coachstijl en jouw professionele ontwikkeling als coach aandacht onder andere door eigen casuïstiek te bespreken middels begeleide intervisie.

Meer weten?
Ga naar de website van Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie.

logo verkleind