LVSC in weekblad Flair over de razendsnelle stijging van coaches in Nederland. Moeten er meer regels komen?

Type: Nieuws
Datum: 02 March 2023
Het weekblad Flair heeft een artikel geschreven over de snelle stijging van het aantal coaches in Nederland en stelt de vraag of er meer regels nodig zijn.

Annet Murre, directeur van Bureau LVSC, is namens LVSC geïnterviewd door Flair over dit onderwerp. Een mooie kans om de visie van LVSC te delen. 

Het aantal coaches in Nederland stijgt razendsnel: moeten er meer regels komen?

Het aantal coaches in Nederland stijgt in een razend tempo. Dat komt doordat iedereen zich coach mag noemen. Maar hoe weet je dan of iemand wel echt capabel is?

Annet Murre, Directeur Bureau Landelijke Vereniging voor Supervisie, Coaching en Organisatiebegeleiding (LVSC)
''Wij pleiten voor strengere eisen voordat iemand zich coach mag noemen.Vandaar dat LVSC een beroepregister heeft waarin alleen coaches worden toegelaten die aan bepaalde eisen voldoen. Zoals een gerenommeerde opleiding die is getoest op kwaliteit. Ook zijn ze verplicht zich voortdurend bij te scholen.

Coaches werken met mensen in kwetsbare fase in hun leven en als je niet weet waarmee je bezig bent, kun je veel kapotmaken. Bijvoorbeeld als je iemand op bezoek krijgt die psychiatrische hulp nodig heeft. Geregistreerde coaches sturen zo iemand meteen door en gaan niet zelf aan de slag.''

Bron: Flair

Lees het volledige artikel op flair.nl (maak een gratis login aan voor toegang):Flair