Uitgelicht: Kaupo Saue​​​​​​

De in Estland geboren Kaupo Saue had oorspronkelijk een technische achtergrond, maar heeft zich de afgelopen 25 jaar vooral gericht op de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Momenteel is hij werkzaam als supervisor, coach en opleider, en houdt hij zich in zijn werk vooral bezig met organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en coachend leiderschap, waarbij geluk een belangrijk thema is voor hem.

Saue heeft een studie psychologie aan de Universiteit van Tartu afgerond en is o.a. gecertificeerd als Gestalt therapeut. Hij is mede-oprichter en bestuurslid van het International Supervision and Coaching Institute (ISCI), leidt supervisoren en coaches op en is gastdocent ‘instrumenten voor managers om teams te ontwikkelen’ aan de Universiteit van Tartu. Samen met Signe Vesso bracht hij in 2008 het boek ‘Happy Team’ uit. Helaas is dat boek alleen in het Ests beschikbaar.

Om een indruk te krijgen van hoe Saue werkt, is op internet een kort filmpje beschikbaar waarin hij in het Engels een methode demonstreert om gezamenlijk de geschiedenis te creëren van een project, team of groep. Hij laat zich daarbij inspireren door de systemische en waarderende benadering. BEKIJK VIDEO

​​​​​​​