Uitgelicht: Adrienne Goehler​​​​​​

Tijdens de Summer University augustus dit jaar zal de Duitse keynote speaker Adrienne Goehler het podium betreden. Wie is zij?
Adrienne Goehler is van oorsprong psychologe, en werkt als freelance curator, publicist en moderator. Ze is in in de jaren negentig president geweest van de Academy of Fine Arts in Hamburg, daarna was ze in Berlijn senator voor het ministerie van Science, Research en Cultuur.

Voor het internationale platform maakt zij zich als wetenschapper en activiste sterk voor een basisinkomen voor iedereen. Daarnaast zet zij zich in voor verandering door in haar werk kunst met duurzaamheid te verbinden. Uitgangspunt voor haar is dat kunst, humanistiek en sociale wetenschappen onvoldoende worden benut als het gaat om de noodzaak tot verandering. Kunst schept volgens Goehler mogelijkheden om duurzaamheid tot iets van ons als individu te maken met eigen acties, in plaats van een thema waarvoor anderen de verantwoordelijkheid moeten dragen.

Dit videofragment uit 2014 geeft een indrukwekkend voorbeeld van hoe zij de verbinding tussen kunst en duurzaamheid ziet. Bekijk videofragment

Meer lezen over ‘Conceptual Thoughts on Establishing a Fund for Aesthetics and Sustainability’
van Goehler. Of gewoon maar eens aan de hand van afbeeldingen kennismaken met haar gedachtegoed? Lees het artikel 

Summer University
Binnenkort ontvangt u een folder bij het Tijdschrift voor Begeleidingskunde met uitgebreide informatie over de Summer University. Vanaf 14 maart staat alle informatie op de website en kunt u zich aanmelden! Zie ook www.su2017.eu.

​​​​​​​