Digitaal leren en ontwikkelen

Op deze pagina - speciaal voor LVSC-leden - vind je diverse tips op het gebied van digitale vormen van leren en ontwikkelen. Zo zijn er o.a. podcast, webinars en links naar online platforms. 

LVSC webinar

Op 24 juni 2020 was het eerste LVSC webinar, live gestreamd vanuit een professionele studio in Amsterdam. Adrianne van Doorn en Sietske Jans-Kuperus namen ruim 200 leden mee in hun verhaal en opdrachten over online begeleiden. Het webinar is voor leden terug te kijken. 

24-06-2020: Webinar met Sietske Jans-Kuperus en Adrianne van Doorn
Bekijk webinar Leren in (beeld)bellen deel 1 >>
Bekijk webinar Leren in (beel)dbellen deel 2 >>

Op vrijdag 9 april 2021 verzorgen Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer het tweede LVSC webinar, Ontsnappen aan patronen. Ook dat webinar kun je later terugkijken op deze pagina. 

Webinar Leren in beeld(bellen)

Podcasts Next learning

Voor het event Next learning (15 september 2020) zijn drie podcasts over coaching opgenomen. O.a. LVSC-leden Paula Kaag (bestuur) en Seyda Buurman (Regiocontactpersoon Noord Brabant) namen een podcast op.

  • Paula gaat in gesprek over de kracht van samenwerking tussen een HR adviseur en een coach ten aanzien van leren en ontwikkelen van organisaties en teams.
  • Seyda gaat in gesprek over hoe je diversiteit bereikt op de werkvloer zonder belerend te zijn.
  • Ook Ronald Wolbink (Platform Autonome Coaches) nam een podcast op. Hij gaat in gesprek over de grote vraag naar Coaches en wat dit dan betekent. Zijn we als organisaties wel goed bezig?

Het aantal coaches groeit explosief. Het lijkt dé oplossing om medewerkers te begeleiden. Het aantal burn-outs blijft stijgen. Op steeds jongere leeftijd vallen werknemers uit. Diversiteit blijft vaak een beleidsterm. Wat zegt dit allemaal over het werkklimaat? Wat is er gaande en wat is er nodig?

In de podcasts kijken 3 coaches kritisch naar hun eigen vakgebied.

Beluister de podcasts >>

Podcast over ondernemen tijdens coronacrisis

LVSC-lid Renske Groenen was recent telefonisch te gast in de podcast van Dries de Gelder. Daarin spraken zij over de gevolgen van het Coronavirus en de kansen die ondernemers nu hebben om een goede leider te zijn. "20% is besluitvorming, 80% communicatie", aldus Renske.
In deze korte podcast geeft Renske tips aan ondernemers met 1 tot 50 werknemers over hoe je rust houdt in de tent en je zelf deze bizarre tijd als een ware leider doorkomt.

Luister podcast via de website >>
Luister podcast via iTunes/Apple >> 

PS: Via bovenstaande websitelink zijn nog veel meer podcasts te beluisteren over ondernemen tijdens de coronacrisis. 

Links

Kennisbank LVSC
In onze eigen Kennisbank vind je online artikelen en publicaties, met name afkomstig uit ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. LVSC-leden kunnen alle artikelen en publicaties gratis downloaden en lezen. Een deel van de artikelen en publicaties is vrij toegankelijk en dus ook te downloaden/lezen door niet-LVSC-leden. 

Ga naar Kennisbank LVSC >> 

Professioneelbegeleiden.nl
Op de website professioneelbegeleiden.nl vind je diverse vakbladen op het gebied van professioneel begeleiden, zoals Tijdschrift voor Coaching, Tijdschrift Positieve Psychologie, LoopbaanVisie, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, De Nieuwe Meso, PsychoSociaal digitaal, TA Magazine en ook ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. Op professioneelbegeleiden.nl kun je zowel hele uitgaven als losse artikelen (tegen betaling) downloaden. Voor LVSC-leden en leden van andere aangesloten beroepsorganisaties zijn de uitgaven en artikelen gratis te downloaden. 

Ga naar professioneelbegeleiden.nl >> 

Deskundigonline.nl
Deskundigonline.nl is een website van eCoachPro over online coaching en begeleiding. Zij hebben veel expertise op het gebied van veilige en professionele online coaching. Op de website vind je ook een whitepaper met meer informatie over online begeleiden en coachen. 

Ga naar deskundigonline.nl >>

Next Learning Online | e-Learning beats corona
In crisissituaties zoals nu met corona komen vaak mooie nieuwe initiatieven tot stand, zo ook bij Next Learning.
We hebben samen met een aantal relaties het project ‘e-Learning beats corona’ gelanceerd waarmee we graag met de L&D professional allerlei tips, kennis en tools delen. Zie voor meer informatie: Next Learning Online.
Dit initiatief is een non-profit initiatief en opgezet om juist in deze -soms ingewikkelde- tijden kennis met elkaar te delen. Natuurlijk schakelen we hierbij het Next Learning netwerk in en zijn alle activiteiten, webinars etc. gratis en vrij toegankelijk.