Online leren en ontwikkelen

Op deze pagina - speciaal voor LVSC-leden - kunnen leden een overzicht vinden van de LVSC webinars, podcasts en opgenomen LVSC colleges. 

LVSC webinars

Leren in (beeld)bellen
Op 24 juni 2020 was het eerste LVSC webinar, live gestreamd vanuit een professionele studio in Amsterdam. Adrianne van Doorn en Sietske Jans-Kuperus namen ruim 200 leden mee in hun verhaal en opdrachten over online begeleiden. 
Bekijk webinar Leren in (beeld)bellen deel 1 >>
Bekijk webinar Leren in (beel)dbellen deel 2 >>

Ontsnappen aan patronen
Op vrijdag 9 april 2021 verzorgden Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer het tweede LVSC webinar, 'Ontsnappen aan patronen'. 
Bekijk webinar 'Ontsnappen aan patronen' >> 

Positieve psychologie
Het LVSC webinar positieve psychologie: begeleiden in werkgeluk (oktober 2021) is verzorgd door begeleiders Marlies Jellema en Nanja Visser-Vos. 
Bekijk webinar 'Positieve psychologie' >>

Ontwerpend werken en begeleiden
Het LVSC webinar ontwerpend werken en begeleiden (mei 2022) is verzorgd door Mark van Peufflik.
Bekijk webinar 'Ontwerpend werken en begeleiden' >>

Personal branding
Het LVSC webinar personal branding (augustus 2022) is verzorgd door Saskia Postma.
Bekijk webinar 'Personal branding' >> 

Podcasts Next learning

Voor het event Next learning (15 september 2020) zijn drie podcasts over coaching opgenomen. O.a. LVSC-leden Paula Kaag (bestuur) en Seyda Buurman (Regiocontactpersoon Noord Brabant) namen een podcast op.

  • Paula gaat in gesprek over de kracht van samenwerking tussen een HR adviseur en een coach ten aanzien van leren en ontwikkelen van organisaties en teams.
  • Seyda gaat in gesprek over hoe je diversiteit bereikt op de werkvloer zonder belerend te zijn.
  • Ook Ronald Wolbink (Platform Autonome Coaches) nam een podcast op. Hij gaat in gesprek over de grote vraag naar Coaches en wat dit dan betekent. Zijn we als organisaties wel goed bezig?

Het aantal coaches groeit explosief. Het lijkt dé oplossing om medewerkers te begeleiden. Het aantal burn-outs blijft stijgen. Op steeds jongere leeftijd vallen werknemers uit. Diversiteit blijft vaak een beleidsterm. Wat zegt dit allemaal over het werkklimaat? Wat is er gaande en wat is er nodig?

In de podcasts kijken 3 coaches kritisch naar hun eigen vakgebied.

Beluister de podcasts >>

Podcast over ondernemen tijdens coronacrisis

LVSC-lid Renske Groenen was recent telefonisch te gast in de podcast van Dries de Gelder. Daarin spraken zij over de gevolgen van het Coronavirus en de kansen die ondernemers nu hebben om een goede leider te zijn. "20% is besluitvorming, 80% communicatie", aldus Renske.
In deze korte podcast geeft Renske tips aan ondernemers met 1 tot 50 werknemers over hoe je rust houdt in de tent en je zelf deze bizarre tijd als een ware leider doorkomt.

Luister podcast via de website >>
Luister podcast via iTunes/Apple >> 

PS: Via bovenstaande websitelink zijn nog veel meer podcasts te beluisteren over ondernemen tijdens de coronacrisis. 

LVSC Colleges

College Neurocognitie van het nieuwe leren
Op 3 september 2020 vond in Spant in Bussum het (coronaproof) LVSC College plaats. Het thema van het College was 'Neurocognitie van het nieuwe leren - Nieuwe inzichten en toepassingen in de praktijk van de begeleidingskundige' en werd verzorgd door Prof. dr. Jaap Murre. 

Bekijk LVSC College >>

College Deep democracy
Op dinsdag 18 mei 2021 vond het online LVSC College over Deep Democracy plaats, verzorgd door Frank Weijers.


Bekijk het LVSC College >>

College institutioneel racisme
Op donderdag 25 november 2021 vond een LVSC College over institutioneel racisme plaats met als titel 'De uitdaging van meerkleurig begeleiden'. Dit LVSC College werd verzorgd door Charlotte Wekker


Bekijk het LVSC College >> 


Links

Kennisbank LVSC
In onze eigen Kennisbank vind je online artikelen en publicaties, met name afkomstig uit ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. LVSC-leden kunnen alle artikelen en publicaties gratis downloaden en lezen. Een deel van de artikelen en publicaties is vrij toegankelijk en dus ook te downloaden/lezen door niet-LVSC-leden. 

Ga naar Kennisbank LVSC >> 

Professioneelbegeleiden.nl
Op de website professioneelbegeleiden.nl vind je diverse vakbladen op het gebied van professioneel begeleiden, zoals Tijdschrift voor Coaching, Tijdschrift Positieve Psychologie, LoopbaanVisie, Tijdschrift voor Ontwikkeling in Organisaties, De Nieuwe Meso, PsychoSociaal digitaal, TA Magazine en ook ons eigen vakblad Tijdschrift voor Begeleidingskunde. Op professioneelbegeleiden.nl kun je zowel hele uitgaven als losse artikelen (tegen betaling) downloaden. Voor LVSC-leden en leden van andere aangesloten beroepsorganisaties zijn de uitgaven en artikelen gratis te downloaden. 

Ga naar professioneelbegeleiden.nl >> 

Deskundigonline.nl
Deskundigonline.nl is een website van eCoachPro over online coaching en begeleiding. Zij hebben veel expertise op het gebied van veilige en professionele online coaching. Op de website vind je ook een whitepaper met meer informatie over online begeleiden en coachen. 

Ga naar deskundigonline.nl >>