ANSE Summer University "With words and beyond" - Budapest 2023

Type: Nieuws
Datum: 17 May 2023

Dit jaar vindt de 10e ANSE Summer University in Boedapest plaats. Waarom zou jíj daar bij willen zijn? We leven in een tijd van permanente verandering waarin de toekomst onvoorspelbaar is en vooroordelen sterker worden. Het houdt ook kansen in: nieuwe benaderingen, nieuwe waarden, herontwerpen en ontwikkeling. Sommige met woorden vastgelegd, en andere zonder woorden. Deelnemers denken tijdens deze Summer University hier samen over na en ervaren praktische handvatten.

Alle informatie over aanmelden, programma en kosten vind je op ANSE Summer University 2023  

Nederland is goed vertegenwoordigd met 5 LVSC leden op het programma. Sijtze de Roos als eerste keynote speaker en Ellen Budde, Gerry Aerts, Sonja Vlaar en Marion van Oijen als workshopleiders. Zij stellen zich graag even voor. 

Sijtze de Roos 

Ik ben supervisor, leersupervisor en opleider en was LVSC en ANSE voorzitter en hoofdredacteur van ANSE Journal. En ben LVSC-lid sinds 1980. 

Mijn keynote zal gaan over de spanning tussen worden en zijn, zwerven en blijven aan de hand van twee gedichten van Kavafis: ‘Ithaka’ en ‘Wachten op de Barbaren’. 

Ellen Budde

Ruim 40 jaar werk ik als supervisor, een boeiend en zich steeds innoverend vak wat ik met veel plezier uitoefen. Ik geef de workshop ‘Beyond words’, waar beelden, metaforen en symbolen een belangrijke plaats zullen innemen. Met regelmaat bezoek ik internationale congressen. Altijd bijzondere ontmoetingen, verrassende workshops en inspirerende gesprekken. 

Sonja Vlaar

Ik werk 40 jaar internationaal, opgeleid als voedingskundige, daarna (2002) werkzaam als supervisor, executive coach, team coach en WBECS facilitator (2016).

Mijn workshop “Wat we kunnen leren van onze slechtste gesprekken” gaat over impact van woorden op de chemie van ons brein-lichaam systeem. We werken met Conversational Intelligence Ⓡ en de U-theory. 

Marion van Oijen

Als coach en trainer combineer ik kunst en persoonlijke ontwikkeling. Momenteel werk ik met jonge professionals. Met Sabine Pankofer hebben we grootse plannen met onze workshop “Welcome to the Circus of Chaos”. Je leert al spelend en onderzoekt je reacties in onverwachte en misschien ontregelende situaties. Ervaren in een Babylonische spraakverwarring. 

Gerry Aerts

Als opleider van supervisoren en coaches 20 jaar actief. Wat mij vooral inspireert tijdens een Summer University is de mogelijkheid om nieuwe collega’s te ontmoeten. Hierdoor zijn ook duurzame (werk)vriendschappen ontstaan. De workshop doe ik samen met Barbara uit Italië. We gaan op zoek naar nieuwe waarden vanuit ethische dilemma’s. 


Ben je nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in! Een nationale bijeenkomst voor professionele begeleiders is een inspirerend feest. Een internationale Summer University is dat in het kwadraat. Graag tot ziens in Boedapest!

 Sijtze, Ellen, Sonja, Marion en Gerry


klein ANSE-nyari-egyetem-logo_cmyk