ANSE Summer University: LVSC sprekers lichten een tipje van de sluier

Type: Nieuws
Datum: 15 June 2023

Maar liefst 5 LVSC leden spreken op de ANSE Summer University met het thema With words and beyond in Boedapest deze zomer van 14 - 18 augustus.

Zij geven ons vast een inkijkje in wat zij in Boedapest gaan doen tijdens de Summer University.  Ben jij ook aanwezig om je 5 dagen onder te dompelen in de Hongaarse cultuur en collega's uit diverse Europese landen te ontmoeten en kennis uit te wisselen?

Is life an Odyssey? Or a place to
dwell?

Sijtze de Roos

Is het leven een Odyssee? Is het de reis die telt, of de bestemming? Hoe weten we of we de juiste richting inslaan? Zei Carl Gustav Jung niet ooit dat 'als het pad voor je open ligt, je waarschijnlijk de weg van een ander volgt'? Trouwens, is reizen niet gevaarlijk?  Zou thuisblijven niet verstandiger zijn? Of is dat maar schijnveiligheid en zouden we ook thuis het gevaar, het vreemde, niet ontlopen? Aan de hand van twee gedichten van Kavafis – ‘Ithaka’ en  ‘Wachten op de Barbaren’ wil ik dit thema met de deelnemers graag nader onderzoeken. 


If you agree to the value, you can identify with it!

Gerry Aerts

Heb je jouw waarden wel eens ontmoet? Heb je ooit ervaren hoe nieuwe waarden zich openbaren? Hoe zouden die eruit kunnen zien? Hoe zouden die tot uiting komen in jouw werk? Wat zou er veranderen in je werk en in je leven? Samen met Barbara De Dominicis Ebetsberger gaan we met de deelnemers op zoek naar nieuwe waarden die ons helpen constructief om te gaan met morele dilemma’s. We gebruiken hiervoor opstellingen om je innerlijke overtuigingen te openen. Hierna gaan verder met creatieve werkvormen om nieuwe waarden te ontdekken. If you agree to the value, you can identify with it!


What we can Learn from our Worst Conversations.

Sonja Vlaar

Hoe navigeer je met woorden in je (supervisie) gesprekken richting (co-)creatie? Welke energie en mindset zijn daarvoor nodig? Is het een proces van alchemie of neurochemie dat gesprekken in de goede richting stuurt? Met behulp van twee modellen (uit Conversational Intelligenceⓡ en U-theorieⓡ) verdiepen we ons in de energie en neurochemie van gesprekken, en ervaar hoe woorden verbinding kunnen creëren of je uit verbinding doen gaan. "Woorden scheppen werelden.”


Beyond words……

Ellen Budde

Ken je het gevoel dat je in een museum staat en een schilderij echt binnenkomt? Dat het je raakt? Of een muziekstuk dat je ontroert? Een film die emotioneert? Dat is de kracht van non verbale communicatie. Maak jij wel eens gebruik van foto’s, afbeeldingen of metaforen in je professionele begeleiding? In de workshop ‘Beyond Words’ maak je kennis met diverse beeldende werkvormen die je kunt toepassen in begeleiding. Zo helpen non verbale technieken om thema’s en vraagstukken uit supervisie en coaching te onderzoeken en verdiepen. Beelden hebben een toegevoegde waarde en laten soms meer zien dan woorden kunnen zeggen.


Welcome to the Circus of Chaos!

Marion van Oijen

Hoe ga jij om met nieuwe expertise? Wat is je bron als woorden niet voldoen? Wat zou speelsheid kunnen toevoegen? Wie zou je zijn zonder je expertise? Waar ben je nog meer toe in staat? 

Stap in onze laboratorium setting, waarin we op een speelse manier verwarring creëren. Dompel jezelf, samen met anderen, onder in situaties die nieuwe perspectieven opleveren. Stap uit je comfortzone. We gebruiken technieken uit het improvisatie theater, kunst en supervisie. En onderbouwen ons onderzoek naar werken in liminaliteit met een theoretisch kader.

 klein ANSE-nyari-egyetem-logo_cmyk