Proeverij van Vaktherapie binnen supervisie en coaching (1,5 PE)
Op 27 september organiseert regio Arnhem en Nijmegen een proeverij van vaktherapie werkvormen binnen supervisie en coaching. Tijd: 10:00 tot 16:30 uur. Inloop om 9:45 uur.
Proeverij van Vaktherapie binnen supervisie en coaching
Binnen deze proeverij, die we voor de tweede keer verzorgen, maak je kennis met hoe werkvormen en methodes uit de Beeldende-, Dans- en Bewegings-, Drama- en Psychomotorische (PMT) therapie ingezet kunnen worden binnen supervisie- en coachingtrajecten. De workshopgevers zullen vanuit hun eigen achtergrond en expertise een deel van de workshop verzorgen. Zij geven allen supervisie, coaching, en begeleiden intervisietrajecten, aan uiteenlopende disciplines binnen de GGZ, Onderwijs en het Sociale domein.
Wat is vaktherapie?
Beeldende-, Dans- en Bewegingstherapie- en Psychomotorische therapie vallen samen met Drama-, Muziek- en Speltherapie onder Vaktherapie Nederland. Bij vaktherapie ligt de nadruk meer op het doen en ervaren (vanuit verschillende kunstvormen en -technieken, spel beweging en lichaamsbeleving ) en minder op het praten. Vaktherapeuten zijn werkzaam binnen een eigen praktijk en/of instellingen in de somatische en geestelijke gezondheidszorg, de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, justitiële instellingen, speciaal onderwijs, vluchtelingenzorg en welzijnsinstellingen. Meer informatie is te vinden op www.vaktherapie.nl
Biografie van de workshohpbegeleiders
Simone Kleinlooh is een seniordanstherapeute (MDaT, BC-DMT), supervisor (LVSC), seniordocente en programmaleider Master Dance Movement Therapy, Codarts, University of the Arts, Rotterdam, promovenda bij het Erasmus MC en Codarts en (inter)nationaal gastdocent/trainer/supervisor/spreker dans-bewegingstherapie en embodied leadership. Website Simone.
Marianne Verfaille startte haar loopbaan als groepsbegeleidster met kinderen met gedragsproblemen en gehechtheid problematiek. Ze werkt 30 jaar als vaktherapeut met mensen die in deeltijdbehandeling komen met persoonlijkheidsproblematiek. Sind 2004 is ze een gedreven kracht achter het integreren van mentaliseren in vaktherapie. Ze heeft meerdere publicaties op haar naam staan, waaronder het eerste boek over mentaliseren in vaktherapie. Na haar pensioen werkt ze in haar eigen praktijk als supervisor. Zij is LVSC supervisor en MBT supervisor vaktherapie
Tasja Neumann geeft sinds 2001 supervisie en coaching vanuit haar eigen praktijk. Daarnaast is zij opgeleid als psychomotorisch therapeut, en heeft ze 40 jaar binnen de GGz gewerkt. Vanuit deze achtergrond werkt ze binnen supervisie en coaching regelmatig met ervaringsgerichte en lichaamsgerichte werkvormen. Website Tasja
Renate Hoenselaar is na haar opleiding Creatieve Therapie dans( 1990) begonnen als danstherapeut in de GGZ. Uiteindelijk heeft ze de Master Dance Therapy gevolgd binnen Codarts te Rotterdam en de Supervisorenopleiding in Zwolle. Haar onderzoek binnen beide opleidingen was gericht op ‘Hoe kan danstherapie ingezet worden binnen supervisie’?. Ze heeft supervisie gegeven binnen de HAN (Social Work en Vaktherapie), binnen verschillende gezinshuizen, en is al jaren verbonden aan Codarts als supervisor voor de Master of Arts Therapies. Sinds 2000 werkt ze in haar eigen praktijk Hoenselaar in Arnhem, waar ze therapie, supervisie en begeleide intervisie geeft aan verschillende groepen. Website Renate.
Anne-Marie Hamming voert sinds 2001 haar eigen praktijk en heeft daarnaast als dramatherapeut ruime ervaring in de verslavingszorg en GGZ (van jong tot oud). Zij is supervisor, drama- en transformatie therapeut en gespecialiseerd als dramatherapeut in de methode Developmental Transformation (DvT), welke is overgewaaid uit Amerika. DvT is een methode die gebaseerd is op improvisatie. Het is een speelse (playful) methode, die spontaniteit en creativiteit versterkt. Zij is docent en leertherapeut aan de DvT vervolgopleiding in Nederland.
Daarnaast is zij opgeleid in het trauma-gerichte werk van Janina Fisher. Tot slot is haar spirituele en zijnsgerichte zienswijze een belangrijke basis in haar werk. Zij superviseert vooral vaktherapeuten en gebruikt daarin spel, werk met innerlijke delen, visualisatie en projectieve werkvormen als middelen om tot reflectie te komen. Website Annemarie
Aanmelden
Schrijf je in via onderstaande knop om deel te nemen. Er is plek voor 20 deelnemers. Ben je verhinderd? Schrijf je dan ook weer uit via de website zodat iemand anders kan deelnemen.
Lunch: we vragen je om zelf je lunch mee te nemen. Voor koffie, thee en water wordt gezorgd.
Naar overzicht
Gratis voor leden.