13 dec

Leeratelier Den Haag 13 december 2024

Regio Den Haag
Locatie Parkoers Zuiderpark
Datum 13 december 2024
PE-punten 1,5

Op 13 december 2024 organiseert regio Den Haag van 14.00 tot 20.30 uur een Leeratelier. Het thema “ Zorg met en voor elkaar”. Dit Leeratelier is inclusief diner.

Als begeleidingskundige zijn wij in onze sessies, vanuit de beste intentie, met volle aandacht present als professional. Dienstbaar zijn en een betekenisvol ambacht uitoefenen als supervisor, geeft voldoening en zorgt er ook voor dat we ons met passie inzetten voor het leren en groeien in het leven!    


Daarbij zijn wij dagelijks deelgenoot van uiteenlopende ervaringen, en ook intense en ingrijpende ervaringen, soms ervaringen die niet altijd meteen met woorden gezegd worden, luisterend met ons hart, horen we door de woorden heen het kloppende hart van het verhaal van de supervisanten die ons soms emotioneel diep raken……


Ervaringen in supervisie kunnen life-events zijn, diepgaand doorleefde ervaringen, bijvoorbeeld; een supervisant, die ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt of plotseling weg valt…. 


Of een dierbare verliest, uitgesloten wordt of ontheemd…


Maar ook een supervisant, die letterlijk direct met oorlog en geweld te maken heeft en dierbaren verloor…. pijn, verdriet, frustratie en onmacht zijn aan de orde van de dag en een vreemde, onzichtbare derde,  wordt plotseling je  naaste….                                                                                                                                                                                     De Franse -Joodse filosoof E. Levinas ( 1906-1995) noemt deze ervaring “nabijheid”. Het leed van mensen die we totaal niet kennen, waar we niets mee te maken hebben, laat ons niet onverschillig, op zo een moment maken ze moreel gezien deel uit van de gedeelde ervaring in de sessie…                                                                                                        


 Immers zoals Gregory Bateson ( 1904-1980) ook aangetoond heeft, alles wat leeft is fundamenteel met elkaar verbonden. Dus ook het leed en geluk van de supervisanten en de supervisor hebben direct invloed op elkaar. 


Vaak gaat het om een existentiële intense ervaring, die doet altijd beroep op ons om te balanceren tussen gepaste persoonlijke betrokkenheid en een professionele distantie. Taakaspect, emotionele aspect verbonden met onderliggende levensvisie komen aan de orde. Maar ook de verantwoordelijkheden op verschillende niveaus, o.a. naast de individuele-professionele, ook de collectieve en de vacante verantwoordelijkheid, doen zich diep gevoelen… 


We staan als professional present met alle aandacht, voor de supervisanten en doen ons best, om ervaringen om te buigen tot leren en recht te doen aan de ervaringen van supervisanten maar ook als medemens!  


Maar wat doet het met ons als supervisor/coach?  


Wat doen we precies in dit soort situaties?


Hoe zorgen wij begeleidingskundigen voor onszelf, als professional? 


Wat zijn de krachtbronnen voor ons om te ervaren, dat ons voelen, denken en handelen op een lijn zitten en hoe de in ons “zijns” niveau ervaren energie stroomt, zodat we ook als professional in onze kracht ervaren, leren en gezond werk-leven? 


Optimale zorg voor onszelf, gaat ook gepaard met optimale zorg voor elkaar! 


Hoe kunnen we de Andere met eigen ervaringen van verlies, verdriet, schuld of schaamte gevoel opvangen? Dus echt “er zijn” zorg met en voor elkaar! 


We gaan tijdens de workshop, aan de hand van doorleefde praktijk ervaringen als supervisor/coach onderzoeken en antwoorden geven op de bovengenoemde vragen.                                                              Daarmee geven we ook een gezamenlijk invulling aan de workshop. 


Het thema “Zorg met en voor elkaar” stellen we centraal, daarmee gaan we een mooi fundament leggen voor 2025!


Als huiswerk opdracht:


Bedenk een praktijkervaring, iets wat je zelf meegemaakt hebt als leer-supervisor/coach, wanneer je je geraakt of ongemakkelijk hebt gevoeld of stress hebt ervaren.


Mocht je het willen, neem een gedicht of beeldmateriaal mee om uitdrukking te geven aan jouw ervaringen, maar voel je vooral vrij om op je eigen wijze deelgenoot te zijn van het leeratelier!


Fatma Kiymazaslan is,  Leer-supervisor, EIF-Coach, Docent en Trainer, werkt vanuit eigen praktijk SCHIP voor professioneel begeleiding. Daarbij is ze als supervisor, intervisor o.a. verbonden aan LUMC, VUmc, Erasmus mc, VERENSO en bied begeleiding aan, met name medisch specialisten.  Tevens biedt ze als senior supervisor, Leersupervisie aan supervisoren en coaches in opleiding.     


Dit Leeratelier is inclusief diner. Inloop is vanaf 13.30 uur. 


Mocht je interesse hebben, noteer dan 13 december alvast in je agenda en meld je tijdig aan, want de ruimte is beperkt tot 18 deelnemers. We hopen je dan in Den Haag te mogen verwelkomen!


Locatie: Parkoers Zuiderpark, Marie Heinenweg 3, 2533 SX Den Haag


Vragen? Neem contact op met Fatima Kiymazaslan via denhaag@lvsc.eu


Als het niet meer mogelijk is om je in te schrijven, omdat het maximumaantal deelnemers is bereikt, kan er een e-mail gestuurd worden naar denhaag@lvsc.eu. Regio Den Haag zet je dan op een wachtlijst en kan je bij een uitschrijving informeren.  

Aanmelden? Log dan eerst even in

Nog geen lid? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Naar overzicht
Meer informatie
Kosten

Leeratelier en diner zijn kosteloos


Log eerst in om je in te kunnen schrijven.
Naar overzicht