Karin Klaver

Professioneel profiel

De laatste twintig jaar ben ik mij in toenemende mate gaan richten op supervisie, coachen en begeleiden van hbo-studenten Social Work en volwassenen in het Sociale Domein, jeugdzorg, welzijn, sport en onderwijs. Vanuit mijn primaire beroep, docent bewegingsonderwijs, vind ik bewegen (letterlijk en figuurlijk) een belangrijk element in het leven en in het leren. Aangevuld met de supervisorenopleiding, coachopleiding en in 2015 afgeronde Master Begeleidingskunde kan ik een breed spectrum inzetten om het leren en begeleiden te bevorderen. Daarnaast geef ik intervisie aan diverse teams in onderwijs en welzijn.
Ik ben enthousiast, betrokken en durf de confrontatie aan te gaan vanuit een open houding. In 2010 ben ik mijn eigen supervisie en coach praktijk begonnen, waarin mijn specialisatie ligt op het vergroten van het bewustzijn door middel van reflectie, waardoor het professioneel handelen toeneemt.
Wie wil je zijn als professional, welke waarden zijn voor jou belangrijk en hoe ga je om met wrijving die je ontmoet in je werk? Vragen die aan bod kunnen komen. Ik vind het belangrijk om daar met mildheid naar te kijken.
Samen het traject aangaan vraagt vertrouwen en samen leren. Ik zie het begeleidingstraject als een gezamenlijke reis, die boeiend, leerzaam en avontuurlijk is. Mijn slogan is: stap voor stap groeien.

Contact

klaver2move, praktijk voor supervisie en coaching
Boerhaavelaan 37
8024 BG Zwolle
Nederland
06 22853279

Stuur hieronder een bericht naar deze professioneel begeleider

Uw naam*
Uw e-mail*
Bericht*

Referenties

2018 juni Supervisant
Ik heb Karin als een empatisch supervisor ervaren die spiegelt, vraaggericht werkt en kritische vragen durft te stellen waardoor je goed naar jezelf leert kijken.Daarnaast hebben de verschillende methodes die Karin gebruikt mij geholpen om bij de kern van mijn hulpvraag te komen. Met als resultaat dat ik een duidelijk beeld heb gekregen wat mijn waardes zijn, waar die vandaan komen. Hierdoor ben ik bewust geworden van mijn eigen handelen en weet ik nu wat ik belangrijk vind in mijn werk en in mijn privé leven.
2021 nov. Moviera Intervisie Sylvia Joosten
Ik heb de intervisie ervaren als inspirerend. Het was een verdere kennismaking met elkaar waarbij jij goed hebt geholpen om de communicatie zowel positief als ook uitdagend, vernieuwend te houden. Af en toe gebruikte je nieuwe werkvormen zodat het voor ons niet saai zou worden.
Ik ervaarde jouw betrokkenheid met ons als heel prettig; je vertelde ook over ervaringen uit je eigen leven zoals het wandelen alleen in het bos. Dat maakte het voor ons dichtbij en meer persoonlijk. Het gaf veiligheid en stimulans om zelf ook te delen. Je bent met veel respect met onze verhalen omgegaan waarbij je ook hielp om het goed te verwoorden zodat de essentie naar buiten kon komen.
Ik vond het werkelijk jammer dat we moesten wisselen van intervisor; we hadden samen iets opgebouwd.
Daarbij verbreedde het mijn horizon door de opmerkingen en feedback van de groep zodat we iets minder alleen aan het werk waren in de coronaperiode. Het gaf inzicht en bewustwording!
2020 juni supervisant Annette Linde, Casusregisseur team Jeugd gemeente Zwartewaterland
Begin 2020 ben ik op zoek gegaan naar een supervisor. Twee zaken waren voor mij erg belangrijk, namelijk: iemand bij wie ik mij goed voel, waardoor ik open kon staan om dichtbij mezelf te komen en diegene moest ook inhoudelijk goed onderlegd zijn, dat ik handvatten kon krijgen om situaties/gedachten/gevoelens uit te diepen, van een andere kant kan gaan bekijken, enz.
Ik ben gaan kennismaken met Karin Klaver, die in het eerste gesprek direct dezelfde verwachtingen uitsprak. In de sessies die volgden bleef Karin naast mij staan, tegelijkertijd daagde Karin mij uit, maar wel in mijn tempo. Eentonig werd het allerminst, zelfs in de laatste sessie weer nieuw materiaal gekregen. De supervisie heeft mij erg geholpen en weer verder gevormd in wie ik als persoon en als professional ben! Ik kan Karin aanraden als supervisor voor een breed publiek, omdat zij zich verdiept in wie je als persoon bent en daarnaast is Karin erg vakkundig.
Supervisant Jantina Bouma, gedragswetenschapper, RIBW Overijssel, februari 2022
Ik kijk met een fijn gevoel terug op het supervisie traject dat ik bij je heb doorlopen/heb gevolgd. Vanaf het eerste contact voelde ik mij op mijn gemak. Je hebt een warme en rustige uitstraling, een prettige energie. Je luistert met aandacht, zonder oordeel. Je vraagt door en 'spiegelt', je beweegt mee en sluit aan. Je hebt me geholpen om 'stil' te staan. Het is al even geleden dat ik mijn traject heb afgerond. De 'spiegel' die je mij tijdens de supervisie hebt laten zien, daar kijk ik met regelmaat in, waardoor het mij steeds meer lukt bewust keuzes te maken (in: wat doe ik wel/wat doe ik niet, wat laat ik los, waar schakel ik hulptroepen in). Een doorlopend proces. Heel fijn!