LVSC op Congres Mensenwerk

LVSC
Type: Nieuws
Datum: 23 February 2015

Participatie van mensen met psychische aandoeningen

Gezond zijn en je gezond voelen is belangrijk om deel te nemen aan de maatschappij en om te kunnen werken. En andersom: onderdeel zijn van de werkende maatschappij draagt bij aan je gezond voelen en gezond zijn. Dit geldt zeker voor mensen met een psychische aandoening.

Onder voorzitterschap van staatssecretaris Jetta Klijnsma (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en staatssecretaris Martin van Rijn (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is twee jaar geleden het project ‘Bevordering van de participatie mensen met een psychische aandoening’ gestart. In deze periode is samen met alle deelnemende partijen een schat aan informatie opgehaald en zijn bijzondere initiatieven tot stand gekomen.

Tijdens het Congres Mensenwerk op 9 februari 2015 is deze opbrengst gedeeld met de 900 aanwezigen. 

Verslag
Er is een verslag gemaakt van het plenaire gedeelte van deze dag. Deze zijn samen met de inleiding van Marieke Sweens, de getoonde films en foto’s van de dag terug te vinden op www.congresmensenwerk.nl/impressie

Pledges
De samenwerkende partijen die het congres hebben georganiseerd hebben pledges gemaakt over de wijze waarop zij de komende tijd de participatie van mensen met een psychische aandoening gaan bevorderen. Deze kunt u terugvinden op www.congresmensenwerk.nl/pledges.
LVSC tekende, samen met verschillende andere beroepsorganisaties, voor de volgende pledge: Pledge LVSC.