Workshop Natural Skills

Organisator: 
enschede
Locatie: Enschede
(Start)datum: 
21 september 2024
PE punten: 1

Op zaterdag 21 september 2024 van 9.00-13.00 organiseren wij een workshop "Natural Skills.

De workshop wordt gegeven door Janine Schimmelpenninck. Janine is auteur en grondlegger van de Natural Skills psychologie. In haar nieuwste boek Natural Skills – een natuurlijke kijk op de psychologie laat zij zien hoe mentaal welzijn het natuurlijke gevolg is van meebewegen met je psychologische natuur.

De workshop zal plaatsvinden in de Ruimte voor Balans te Enschede.

Natural skills

Diep van binnen willen we allemaal hetzelfde. Zo wil iedereen – van nature – het liefst gelukkig zijn en geen pijn lijden. En zo heeft ieder mens van nature behoefte aan vrijheid en connectie. Het lukt ons echter niet altijd om ons welzijn te borgen en deze diepgewortelde wensen te vervullen. Mentaal welzijn is geen vanzelfsprekendheid in een wereld waarin stress en haast regeren. Een wereld die steeds meer is gaan lijken op een psychologische jungle en dagelijks veel van ons vergt. Overleven in deze dynamische omgeving vraagt om kennis en kunde van je innerlijke natuur.

Deze innerlijke natuur is – net zoals de natuur buiten om ons heen – niet chaotisch en onderhevig aan natuurlijke functies (wetten), de zogeheten Natural Skills. Als je deze leert kennen, wordt je leven vanzelf eenvoudiger en de wereld een veiliger plaats. Want we beschikken als mens over een ongekende psychologische capaciteit en innerlijke ruimte. We zijn ons daarvan onvoldoende bewust met als gevolg een chronische onderbenutting van ons innerlijk potentieel. Hiermee doen we onszelf en anderen tekort. En het kan anders. Het begint met de kennis en kunde van hoe je geest van nature functioneert. De kennis en kunde van je Natural Skills!

In deze ochtend staat de natuurlijke werking van onze geest centraal en hoe deze ons mentale welzijn van nature ondersteunt. Je maakt kennis met de vijf belangrijkste natuurlijke functies in de psychologie –Natural Skills – en hoe je deze bewust en effectief kunt inzetten binnen supervisie en coaching.

De workshop wordt gegeven door Janine Schimmelpenninck. Janine is auteur en grondlegger van de Natural Skills psychologie. In haar nieuwste boek Natural Skills – een natuurlijke kijk op de psychologie laat zij zien hoe mentaal welzijn het natuurlijke gevolg is van meebewegen met je psychologische natuur.

Het boek is door besteboekentips.nl uitgeroepen tot beste psychologieboek 2022, 2023 2n 2024. Naast haar schrijfwerk geeft Janine meerdere trainingen over het thema waaronder de opleiding Coachen op Natural Skills.

Over Natural Skills

Dr. Dirk de Wachter – Hoogleraar Psychiatrie KU Leuven en auteur: “Wat een genoegen om te lezen dat we mogen vertrouwen op onze veerkracht. De meeste mensen komen behoorlijk door het leven, ook door de moeilijke dagen. In dit boek staat wat we eigenlijk wel weten, maar wat we soms vergeten in een drammerige wereld.”

Drs. Mireille Ollivieira - Keynote speaker en Deep Democracy expert:
“Hoeveel verantwoordelijkheid neem ik echt? Deze vraag hield me het hele boek bezig. Janine herinnert ons met nieuwe taal hoe we van nature kunnen meedeinen, bouncen, onderzoeken en vertrouwen vanuit ons rijke innerlijke weten. Het boek leest als een trein waar je bij elk station wilt stoppen om te voelen dat het kwartje opnieuw valt.”

Dr. Damiaan Denys - Hoogleraar Psychiatrie AMC, filosoof en auteur
“Een mooie bloemlezing over wat de mens dierbaar is, je welzijn of je goed voelen. Geïnspireerd door het boeddhisme vertelt Janine vrijmoedig, als ware zat ze naast je aan het kampvuur, over hoe je de wereld op een nieuwe manier kan benaderen door gebruik te maken van onze natuurlijke en menselijke vaardigheden. Voor wie op zoek is naar zichzelf, kan deze handige gids nieuwe paden open leggen.

Aanmelden

Je bent van harte welkom Schrijf je in via onderstaande knop. Ben je toch verhinderd? Schrijf je dan ook weer uit via de website! 

 

 

 

Locatie

Ruimte voor Balans
Potsweg 15b
7523 CA Enschede
(Start)datum: 
21 september 2024