Webinar Positieve psychologie: Begeleiden in werkgeluk (0,5 PE)

Organisator: 
lvsc
Locatie: online
(Start)datum: 
29 oktober 2021

Op vrijdag 29 oktober organiseren we weer een LVSC webinar voor onze leden. Deze keer is het thema Positieve psychologie: Begeleiden in werkgeluk. Het webinar is van 14.00 tot 15.30 uur.

Denk eens na: Wat was in jouw werk de afgelopen periode een sprankelend moment?

Hoe zou deze vraag tot diepgaand leren kunnen leiden? Positieve psychologie is een wetenschappelijke stroming die onderzoek doet naar floreren van mensen. Het wordt ook wel de ‘welzijnswetenschap’ genoemd. Uit deze onderzoeken leren we wat mensen nodig hebben om veerkracht te ontwikkelen en hoe organisaties en teams kunnen bijdragen aan een omgeving waarin mentaal kapitaal optimaal wordt benut.

Een sprankelend moment is niet zomaar een sprankelend moment, het is misschien wel een moment geweest dat je iets deed waar je betrokken bij voelde, dat je je talent en expertise kon inzetten, misschien in verbinding met anderen. Het kan ook een moment zijn van succes of een moment dat voor jou betekenisvol of zinvol is geweest. In dit webinar ontdek je wat positieve psychologie is en hoe jij dit in kunt zetten in jouw praktijk. Je leert hoe de focus op ‘wat werkt’ kan bijdragen aan leer- en ontwikkelprocessen van mensen, teams en organisaties.

Wij nemen je tijdens dit webinar mee in de theorie van de positieve psychologie en maken een verbinding naar de praktijk van begeleidingskundige beroepen. Je gaat samen met een aantal concrete toepassingen oefenen om te ervaren wat deze stroming jou kan opleveren in je werk.

Begeleiders webinar

Marlies Jellema

Marlies Jellema is werkgelukdeskundige. Zij is al jaren bezig met het implementeren van positieve psychologie in onze vakgebieden. Zij is docent en projectleider positieve psychologie aan de hogeschool Windesheim en runt een eigen praktijk; Het centrum voor werkgeluk. Als docent supervisiekunde en trainer in gespreksvoering is het welzijn van professionals naast kwaliteit van werken haar missie. Je kunt publicaties van Marlies tegenkomen in het Tijdschrift voor Positieve Psychologie en ons eigen Tijdschrift voor Begeleidingskunde waarvoor zij ook redactiewerk doet.

Nanja Visser-Vos 

Nanja Visser-Vos werkt als (team- en organisatie) coach en trainer voor Hogeschool Windesheim. Zij is kerndocent van de post-hbo Opleiding tot Coach en Persoonlijk Leiderschap. Daarnaast begeleidt ze teams en individuen in verschillende organisaties binnen en buiten de regio bij veranderprocessen. Nanja is Master Organisatiecoach, aangesloten bij de NOBCO en STIR en gecertificeerd DISC- en Covey (7 habits of highly effective people) trainer. In haar werkwijze zie je positieve psychologie duidelijk terug. Nanja host dit webinar en legt een kritische verbinding die met andere invalshoeken.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven via onderstaande knop Inschrijven. Het webinar is speciaal voor leden en er is plek voor 200 deelnemers. Je kunt je inschrijven tot uiterlijk 24 oktober of zoveel eerder dan het vol is. 

Je ontvangt op woensdag 27 oktober de link voor deelname aan het webinar. 

Foto links: Marlies Jellema. Foto rechts: Nanja Visser-Vos.

 

 

Locatie

online
(Start)datum: 
29 oktober 2021