Tree of life (1PE)

Organisator: 
noord-brabant
Locatie: Bavel
(Start)datum: 
15 februari 2022

Op 15 februari 2022 van 13.00 - 17.00 uur verzorgen Hanne Ihlen en Margré Knip een ervaringsgerichte workshop over twee werkvormen. Het gaat om de ‘Tree of Life’ en ‘Biografisch leren en werken’. Beide werkvormen zijn een verdieping op elkaar en worden gezamenlijk besproken tijdens de evaluatie.

Door de Tree of life krijgen supervisoren op ervaringsgerichte wijze meer inzicht over wie ze zijn en willen zijn als persoon en professional en hoe ze dit kunnen toepassen in het supervisorschap. Op symbolische wijze denken de deelnemers na over hun wortels –de familiegeschiedenis; grond – huidige situatie; stam – kwaliteiten en sterke kanten; takken- wensen en dromen; bladeren – degenen die speciaal zijn en de vruchten- symbolische geschenken van anderen. Ze geven beeldend vorm aan deze opdracht.

Daarnaast krijgen ze meer zicht op hoe deze oefening toe te passen in hun eigen werk met supervisanten.

Deze werkvorm wordt verzorgd door Hanne Ihlen. Zij werkt in haar eigen praktijk in Bavel als drama, schema- en ACT therapeut. Daarnaast geef zij supervisie aan Social work studenten van Hogeschool Avans in Breda en in eigen praktijk aan Vaktherapeuten en mensen die werkzaam zijn in het sociale domein. Als therapeut werkt zij met jongeren en volwassenen met persoonlijkheidsstoornissen en (complex) trauma. Als supervisor is zij geïnspireerd door de narratieve benaderingswijze en werkt zij met verbale- en non-verbale ervaringsgerichte werkvormen.

Deel II

Biografisch leren en werken wordt verzorgd door Margré Knip. De laatste jaren voegen sociaal-agogische opleidingen ervaringsdeskundigheid toe aan het curriculum.

Wat is daar binnen de waarde van kennis over het eigen levensverhaal? Op welke wijze kan de tool om biografisch te leren en werken benut worden voor professionele ontwikkeling? Hoe verzamel je ervaringen die ten dienste staan van het leerproces van de supervisant?

Met deze workshop laat Margré de deelnemers ervaren hoe het integratieve leerkarakter van supervisie een krachtige leeromgeving biedt voor het exploreren van jouw eigen levensverhaal als supervisor. Het biedt vervolgens toepassingsmogelijkheden hoe jij deze werkwijze functioneel kunt leren inzetten voor (toekomstige) professionals. De Tree of Life vormt daarin de basis van de exploratie.

Door de keuze van de creatieve aanpak – schrijven, beeldend, spel – worden de dynamieken van deze werkvormen zichtbaar. Margré Knip is vanaf 2014 werkzaam als docent, existentieel counselor en supervisor verbonden aan opleidingen van Hogeschool van Amsterdam, Inholland en Hogeschool Avans Breda. Zij houdt ook zich bezig met de ontwikkeling van levensvaardigheden programma’s ten aanzien van studentenwelzijn ECIO en denkt mee met de beweging ‘Redesign Psychiatry’.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop Inschrijven. We werken in een kleine groep en hebben plek voor 8 deelnemers. Schrijf je snel in als je interesse hebt want vol=vol. 

 

 

Locatie

Bavel
Nijverheidsweg 3b
4854 MT Bavel
(Start)datum: 
15 februari 2022