Workshop Rouw en Verlies (0,5 PE)

Organisator: 
leiden
Locatie: online via teams
(Start)datum: 
30 maart 2021

Op dinsdagavond 30 maart van 18.30-21.30 uur (inloop 18.15 uur) verzorgt Anne Remijn een online workshop over het geven van begeleiding bij rouw en verlies.

Begeleiden bij rouw en verlies

In deze workshop leer je met mensen in rouw te begeleiden, door middel van actuele theorie over rouw te verkennen, verlies en rouw tijdens verschillende leeftijds/ontwikkelingsfasen te onderscheiden, communicatie bij rouw in te zetten, te begrenzen en betekenis geven aan rouw en verlies.

Over de training

Deze training is geschikt voor mensen die ervaring hebben in het begeleiden van rouwverwerking bij kinderen en volwassenen of die onervaren zijn.

Over Anne Remijn

Anne Remijn is opgeleid in omgaan met rouw en verlies bij het Land van Rouw (Riet Fiddelaers-Jaspers, Sabine Noten). Zij volgde de post HBO opleiding Omgaan met Verlies met de specialisatie kinderen en jongeren en de therapeutische vervolgopleiding 'Gestolde Rouw'. Zij is getraind tot Schiptherapeut (begeleiden van relatiebreuken) en volgde de traumatraining 'In wezen ben je heel gebleven' bij Gwen Timmers. Zij staat in het verwijsbestand van Land van Rouw, Netwerk Integrale Kindzorg en Achter de Regenboog. http://www.praktijkebenvloed.nl

Zij schreef de boeken  'Papa, waar ben je?' over verlies door dementie (uitgeverij Eigenzinnig 2015) en 'Opa's zakmes' (2016) en de gedichtenbundels 'Scheuren van de ziel' (2018) en 'Rouwen tussen eb en vloed' (2019). In september 2016 heeft zij Scarabee Kids opgestart, een kinderclub bij inloophuis Scarabee in Leiden, waar zij tevens vraagbaak is voor ouders en leerkrachten.

Programma workshop 

Wat: Begeleiding bij rouw en verlies
Wanneer: Dinsdag 30 maart 2021: 18.30-21.30 uur (inloop 18.15 uur)
Waar: Online via het programm teams. Er wordt een link toegezonden.
Door: Anne Remijn

  • Theorie over rouwmodellen    
  • Kennismaken en thema opstarten
  • Rouwtaken vworden gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en interventies (45 min)
  • Duaal procesmodel van Stroebe en Schut (35 min)
  • Oefening met duaal procesmodel (10 min)
  • pauze (10 min)
  • Rouw in verschillende leeftijdsfasen (35 min)
  • Oefenen met casuistiek aan de hand van rouwmodellen (30 min)
  • Ruimte voor vragen en afronding

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 28 maart 2021. Er is plek voor maximaal 25 deelnemers. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig (uiterlijk 27 maart 2021), zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden en wij geen onnodige kosten hoeven te maken. Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

online via teams
(Start)datum: 
30 maart 2021