Organisatiekundige verbreding in begeleidingskunde (0,5 PE)

Organisator: 
noord-brabant
Locatie: nnb
Begindatum: 
9 september 2020

Woensdagavond 9 september 2020 organiseren we van 19.30 - 21.30 uur een bijeenkomst waarin we de specifieke ‘organisatiekundige verbreding’ onderzoeken die Begeleidingskunde aanbrengt ten opzichte van de domeinen van coaching, supervisie en intervisie. We gaan ervaringen en vragen ophalen en bieden een inkijkje vanuit de wereld van HR.

Frits van Buul en Gorry Cleven gaan met jullie in gesprek over ‘Begeleidingskunde’ in de organisatie perspectief. Wat houdt dit relatief nieuwe vakgebied eigenlijk? Tijdens de bijeenkomst onderzoeken we de specifieke ‘organisatiekundige verbreding’ die Begeleidingskunde aanbrengt ten opzichte van de domeinen van coaching, supervisie en intervisie. Wat is die verbreding precies, hoe kunnen deze domeinen van elkaar leren en hoe kunnen ze elkaar aanvullen? Welke ervaringen liggen er? 

Frits van Buul zal als begeleidingskundige, HR-professional en docent allereerst kort iets vertellen over de Masteropleiding Begeleidingskunde en vervolgens over zijn ervaringen met de ontwikkeling van teams en hoe daarin begeleidingskundige kennis, coaching, intervisie en training gecombineerd werden ingezet. Ook zal hij laten zien hoe begeleidingskundige kennis je bijvoorbeeld in staat kan stellen om organisaties (en daarbinnen teams, medewerkers en leidinggevenden) een extra impuls te geven bij de ontwikkeling en invoering van een beleid rond 'duurzame inzetbaarheid van medewerkers'. 

Gorry Cleven is als projectmanager betrokken bij implementatie van kennis binnen organisaties. Onderzoek naar de dynamiek binnen een organisatie speelt daarbij een belangrijke rol. Zij neemt jullie mee in de keuzes van de leervormen van invloed op de slagingskans van een implementatietraject.

Met de deelnemers willen we informatie en vragen ophalen over organisatie begeleiding in relatie tot supervisie, intervisie, (team)coaching. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden tot uiterlijk 7 september of zoveel eerder tot het vol is. Er is plek voor 25 deelnemers. Mocht je verhinderd zijn schrijf je dan uiterlijk 7 september uit zodat je geen plek bezet houdt. Bij afwezigheid zonder afmelding brengen wij 20,00 euro kosten in rekening. 

 

 

Locatie

nnb
nnb nnb
nnb nnb
Einddatum: 
9 september 2020
Begindatum: 
9 september 2020