Mentale gezondheid in teams en organisaties in tijden van Corona, wat kun je er als begeleider mee?

Organisator: 
amersfoort
Locatie: Amersfoort
Begindatum: 
12 november 2020

Covid-19 heeft een enorme impact op onze mentale gezondheid. Voor de crisis gaven we ons geluksgevoel gemiddeld een 7,5. Tijdens de crisis is dat meer dan een punt gezakt naar een 6,3 (bron: Erasmus Universiteit / EHERO). Voor leidinggevenden en bestuurders is de negatieve impact nog groter dan voor medewerkers (bron: Universiteit Tilburg en Management Team). Organisaties ervaren meer uitval van medewerkers, meer burn-out, verminderde betrokkenheid, lagere productiviteit en maken zich zorgen over ongewenste uitstroom op de langere termijn. Werkgeluk was de afgelopen jaren vooral “nice to have”. De huidige crisis zorgt ervoor dat dit thema “must have” is geworden.

De cruciale vraag is nu:

Hoe houd je jezelf als supervisor/coach mentaal gezond én heb je oog voor de mentale gezondheid van de leidinggevenden, teamleiders, teams en/of individuen die je begeleidt? 

Tijdens deze live sessie van arbeids- en organisatiepsycholoog Erwin Klappe krijg je praktische tools in handen die jij als supervisor/(team)coach direct in de praktijk kunt toepassen. Je ontdekt onder andere:

  • Waardoor onze gevoelens van ongeluk worden veroorzaakt;
  • Hoe je werken op afstand draaglijker, leuker en effectiever maakt;
  • Hoe je teams door de drie crisisfasen loodst;
  • Hoe je medewerkers beter leert omgaan met stress;
  • Hoe je het meest cruciale ingrediënt tegen de Covid-19 blues kunt inzetten.

Datum: donderdag 12 november tussen 9.00 en 11.00 uur ONLINE

De ZOOMlink ontvang je na een aantal dagen voor aanvang.  

Over de spreker

Erwin Klappe is arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij was de eerste HR-professional die werkgeluk daadwerkelijk en duurzaam binnen de ziekenhuiswereld op de kaart wist te zetten. Inmiddels heeft hij met zijn trainingsbureau Klappe Training 2500+ leidinggevenden en medewerkers in zorg, onderwijs en overheid gecoacht op duurzaam werkgeluk. Klappe is redacteur en co-auteur van het Handboek Werkgeluk.

 

 

Locatie

ONLINE
Amersfoort
Einddatum: 
12 november 2020
Begindatum: 
12 november 2020