LVSC webinar: Ontsnappen aan patronen (0,5 PE)

Organisator: 
lvsc
Locatie: Online via Zoom
(Start)datum: 
9 april 2021

Ontsnappen aan patronen - Lessen van Groundhog Day voor begeleiders

Op vrijdag 9 april van 13.30 tot 15.00 uur organiseren we weer een LVSC webinar voor onze leden. Deze keer in samenwerking met Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer. Zij zouden een workshop op ons jubileumcongres verzorgen maar door het verplaatsen van 6 april naar 23 september is deze workshop helaas komen te vervallen. Maar niet getreurd want we bieden jullie nu een mooi webinar met Mieke en Joris aan op vrijdag 9 april.

Patroon van eindeloze herhaling
Wat zou je doen als je vast kwam te zitten in een dag en iedere dag was als alle andere en niets veranderde ooit? Dit is het uitgangspunt van de film Groundhog Day, waarin een man op verder onverklaarde wijze vast komt te zitten in een en dezelfde dag. Lukt het hem om te ontsnappen aan het patroon van eindeloze herhaling, sleur en het uitzichtloze perspectief? 

Groundhog Day en begeleidingskundige perspectieven
Ruim een jaar nadat de pandemie onze levens op de kop zette, gaan we in dit webinar op onderzoek met Groundhog Day als onze inspiratiebron. We bespreken de film en enkele fragmenten en verbinden die met interessante (begeleidingskundige) perspectieven. En vragen ons af: “Wat kan dat ons leren over hoe we ons kunnen verhouden tot de nieuwe werkelijkheid?”

Welke vragen zijn relevant om te doordenken? We verwachten dat dit inzicht oplevert: in onszelf en hoe we handelen in tijden van crisis en transitie; met welke vraagstukken van onze clienten we aan de slag willen, nu en straks.

Begleiders webinar: Mieke en Joris
Mieke Voogd en Joris Brenninkmeijer startten begin 2020 Bureau Begeleidingskunst. Zij werken als coach, teamontwikkelaar en opleider van begeleiders en dragen graag bij aan moedige gesprekken over goed werk. Hun grote liefhebberij is het bedenken en stellen van vragen; daarover schreven ze samen De Juiste vraag, dat vorig jaar verscheen bij uitgeverij Boom Management Impact.

Aanmelden en deelnemen
Het LVSC webinar is alleen voor leden toegankelijk. Je kunt je inschrijven via onderstaande knop tot uiterlijk dinsdag 6 april of tot zoveel eerder als het vol is. We hebben 200 plekken gereserveerd.

Je ontvangt op woensdag 7 of donderdag 8 april de Zoom-link.

Let op: in tegenstelling tot eerdere berichtgeving ontvang je de link voor het webinar van LVSC en niet van Audio Utrecht. Controleer voor de zekerheid ook je spam-map.

Uitschrijven
Mocht je toch verhinderd zijn, schrijf je dan a.u.b. tijdig uit zodat je geen plek bezet houdt. Je schrijft je uit via de website. Na inschrijven, zie je een knop uitschrijven verschijnen op deze pagina. Als je hierop klikt ben je weer uitgeschreven.

 

 

Locatie

Online via Zoom
(Start)datum: 
9 april 2021