LVSC College - Neurocognitie van het nieuwe leren (0,5 PE)

Organisator: 
lvsc
Locatie: Bussum
(Start)datum: 
3 september 2020

Het uitgestelde LVSC College van afgelopen voorjaar zal plaatsvinden op donderdag 3 september. Het thema van het College is 'Neurocognitie van het nieuwe leren - Nieuwe inzichten en toepassingen in de praktijk van de begeleidingskundige' en wordt verzorgd door Prof.dr. Jaap Murre. 

Update 18-08: Gezien het aantal aanmeldingen en de huidige coronamaatregelen en -beperkingen hebben we besloten de locatie van het LVSC College te wijzigen. De nieuwe locatie is: Spant in Bussum

Neurocognitie van het nieuwe leren
In dit college wordt een pallet aan verschillende leermethoden besproken waar in de afgelopen jaren veel nieuw onderzoek naar gedaan is, zowel op fundamenteel als toegepast gebied. Hoe verloopt het automatiseren van een gewoonte en duurt dit inderdaad 66 dagen? Wat is beelddenken wetenschappelijk gezien en welke twee soorten worden onderscheiden? Wanneer kun je gebruik maken van impliciet leren en ‘errorless learning’ en hoe hangt dat samen met NLP? Wat is de neurale basis van leren en wat is de rol van slaap hierbij? Op welke wijze leert de (jongste) Generatie Z? Er wordt bij deze onderwerpen steeds gekeken wat belangrijkste resultaten zijn en hoe deze in de praktijk van de begeleidingskundige kunnen worden ingezet.

LVSC College met geheugenpsycholoog Jaap Murre

Jaap Murre

Prof.dr. Jaap Murre (1963) is geheugenpsycholoog en werkzaam als Hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het meeste van zijn onderzoek richt zich op leren en geheugen. Hij is programmaleider van de Brein & Cognitie groep bij de Afdeling Psychologie. Daarvoor was hij werkzaam aan de Medical Research Council in Cambridge (UK). In 1998 ontving hij een Pioniersubsidie van NWO waarmee hij een onderzoeksgroep startte aan de UvA. Van 2001 tot 2007 was hij bijzonder hoogleraar Neural Models of Cognition bij de vakgroep Artificiële Intelligentie aan de Universiteit Maastricht.

Programma

18.45 uur: Start LVSC College met Jaap Murre
20.15 uur: Einde LVSC College 

Voorafgaand aan het LVSC College vindt de ALV plaats. Deze ALV is alleen toegankelijk voor LVSC-leden. Voor degenen die zowel naar de ALV als het LVSC College komen, ziet het programma er zo uit: 

15.30 uur: Inloop met koffie, thee en lekkernijen.
16.00 uur: Start ALV
18.00 uur: Einde ALV en broodmaaltijd.
18.45 uur: vervolg, zie hierboven. 

Aanmelden
Het LVSC college is toegankelijk voor leden en niet-leden. In verband met de catering en eventueel te nemen veiligheids/coronamaatregelen kun je je t/m uiterlijk dinsdag 25 augustus voor het LVSC College via onderstaande knop 'Inschrijven' 

LET OP: Ben je LVSC-lid en wil je voorafgaand aan het LVSC College ook naar de ALV? Dan dien je je hiervoor apart in te schrijven.

 

 

Locatie

Spant!
Dr. A. Kuyperlaan 3
1402 SB Bussum
(Start)datum: 
3 september 2020