Introductie in Serious games - Spelenderwijs leren en ontwikkelen (0,5 PE) - 10 nov. (VOL)

Organisator: 
lvsc
Locatie:
Begindatum: 
10 november 2020

Op 10 november stond ons veertigjarig jubileumcongres gepland. Dit hebben wij in verband met de coronamaatregelen naar het voorjaar verplaatst. Om deze dag niet onopgemerkt voorbij te laten gaan en er toch een feestelijk tintje aan te geven, organiseren we in samenwerking met seriousgamen.nl de online workshop: Introductie in Serious games. Zij verzorgen ook een workshop over serious games op ons congres Skills & Scenery op 6 april. 

Tijdens deze workshop speel je zelf een mini-game en leer je hoe je deze interventie kunt gebruiken in je werk.

Serious games inzetten bij leren en ontwikkelen
Serious gaming wordt steeds vaker ingezet in de ontwikkeling van medewerkers en teams. Bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in teamdynamiek, specifieke vaardigheden te trainen en teamgevoel te stimuleren. Centraal in alle serious games staat ervaringsgericht leren. En dat is precies wat je in deze workshop gaat doen: zelf ervaren wat serious gaming is. Door te spelen ondervind je hoe een serious game werkt en hoe je dit type interventie kunt gebruiken in je werk. Daarnaast zullen we verschillende voorbeelden van games en hun ontwikkeldoelen behandelen en is er natuurlijk ruimte om je eigen vragen te stellen.

Workshopleider
Deze workshop wordt verzorgd door Joep Pennartz van seriousgamen.nl. Samen met zijn collega's heeft hij veel ervaring met het maken en faciliteren van serious games. Seriousgamen.nl is een platform waarop ze (in hun eigen woorden) de beste serious games van verschillende ontwikkelaars verzamelen en aanbieden voor gebruik door onder andere coaches en begeleiders.

Praktische informatie
Maximaal aantal deelnemers: 30
Datum: 10 november
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
De link van de online workshop wordt op maandag 9 november verstuurd naar de deelnemers. 

Aanmelden
Leden zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor deze workshop. Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 4 november. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig, zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden. Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Hiermee kun je jezelf uitschrijven. Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je bent ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

Online
Einddatum: 
10 november 2020
Begindatum: 
10 november 2020