Introductie in de Bepper Balance methode (0,5 PE)

Organisator: 
enschede
Locatie: online
(Start)datum: 
2 maart 2021

Op twee maart van 19.30 - 21.30 uur organiseren we de workshop Introductie in de Bepper Balance methode.

De Bepper Balance Methode is een manier van coachen waarbij je cliënten zelf laat zien, voelen en ontdekken hoe het anders kan. Het is een manier van werken die je op vele manieren en voor veel verschillende doelgroepen kunt inzetten. 

Een probleem of keuze wordt onder andere door middel van het werken met een fysiek houten bord, ontrafeld. De verschillende aspecten die een rol spelen of onderdeel zijn van dat probleem, worden ‘gewogen’ ten opzichte van elkaar met behulp van vragen.

De cliënt ervaart meer overzicht, ontdekt zelf wat zijn mogelijkheden zijn en wat er in de weg staat hier mee aan de slag te gaan.

Tijdens deze introductie bijeenkomst maak je kennis met deze methode.

Liesbeth Bouwhuis, die deze methode heeft ontwikkeld, geeft een korte presentatie waarbij ze vertelt hoe het werkt. We zullen, als de techniek ons niet in de steek laat, ook wat oefenen en zelfs in groepjes uiteengaan om iets te ervaren van de werking. 

Het is een methode is die je kunt inzetten in je coaching en begeleiding tijdens fysieke bijeenkomsten. Juist het fysieke karakter van de methode en tools die erbij horen brengen extra effectiviteit met zich mee. Toch is het mogelijk om online kennis te maken, te oefenen en zelfs toe te passen met een digitale versie (staat in de kinderschoenen) van de fysieke tool. Bij het werken met cliënten op afstand blijkt dat ook dan de methode zijn meerwaarde heeft.

Voor het inzetten van de methode is training vereist. De manier van werken vraagt echt een extra skill van de coach. Daarom is er een training van 2 dagen (o.a. door de LVSC geaccrediteerd) om te leren werken met deze methode. Meer informatie vind je op www.bepperbalance.com of in het boek “Anders coachen met de Bepper Balance Methode”.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop Inschrijven. Er is plek voor maximaal 30 deelnemers en je kunt je inschrijven tot uiterlijk 28 februari. De inschrijving sluit automatisch als het maximale aantal deelnemers is bereikt. Je ontvangt op een later moment de link om deel te nemen aan de online bijeenkomst van de regio coördinatoren. Mocht je verhinderd zijn, schrijf je dan svp tijdig uit via de website, zodat je geen plek bezet houdt. 

 

 

 

Locatie

online
(Start)datum: 
2 maart 2021