Introductie DENKADVISEREN: adviseren als 'ontstroevend' taalspel (0,5 PE) LET OP! WORDT VERPLAATST!

Organisator: 
amsterdam
Locatie: Amsterdam
Begindatum: 
21 april 2020

Let op: deze bijeenkomst wordt i.v.m. het coronavirus verplaatst. Zodra de nieuwe datum bekend is wordt deze aangepast en krijgen ingeschreven deelnemers bericht.

Op een nader te bepalen datum is er de mogelijkheid om in een korte workshop kennis te maken met de methode van Denkadviseren. Deze wordt gegeven door niemand minder dan dr. Edu Feltmann.

De workshop is een korte kennismaking met het concept Denkadviseren. Deze ’psycho-linguïstische’ zienswijze op adviseren is ontwikkeld door Edu Feltmann, vanuit zijn praktijk-theorie over “Adviseren bij Organiseren”, waarop hij in 1984 promoveerde. Het woord ‘denkadviseren’ heeft hij hiervoor geïntroduceerd in 1996. In de workshop verkennen wij de betekenis van 'adviseren', vanuit een taalfilosofische optiek, als introductie naar het concept 'denkadviseren'.

Het woord ‘denkadviseren’ staat voor de gedachte dat bij elke vorm van (organisatie-) advieswerk het denkwerk door de klant cruciaal is en dat het taalgebruik en de attitude van de adviseur daarbij van meer betekenis zijn dan diens kennis of vaardigheden betreffende organisaties en veranderkunde.                                                                                              

Denkadviseren is te omschrijven als een adviesgesprek van een klant met een ‘denkadviseur’, waarbij het bijzondere ‘taalspel’ in dat gesprek de klant helpt zelf ‘het advies’ te bedenken. Denkadviseren is voor de adviseur een lichte, belangeloze bezigheid: iemands denken en zienswijzen helpen ontstroeven en in beweging brengen, met open aandacht en taal. Het toont zich als een speels, verrassend, soms zelfs poëtisch taalspel tussen klant en adviseur. 

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop inschrijven tot uiterlijk 17 april a.s. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Vol is vol. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn dan kun je via de website ook weer uitschrijven. Doe dit alsjeblieft tijdig (uiterlijk 10 april 2020), zodat je geen plek bezet houdt voor andere geïnteresseerden en wij geen onnodige kosten hoeven te maken. Nadat je hebt ingeschreven vind je een knop uitschrijven onderaan de bijeenkomst (bij ingelogd scherm). Als je hierop klikt ben je uitgeschreven (de knop veranderd weer in Inschrijven). Op je persoonlijke pagina vind je een overzicht van bijeenkomsten waarvoor je hebt ingeschreven. Na uitschrijven verdwijnt de bijeenkomst dus ook op je persoonlijke pagina.

 

 

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam,OZW gebouw (rood baksteen)
De Boelelaan 1109
lokaal 8C07 (8e etage) Amsterdam
Einddatum: 
21 april 2020
Begindatum: 
21 april 2020