HoogSensitiviteit: doorn of diamant? (1 PE)

Organisator: 
amersfoort
Locatie: Amersfoort
(Start)datum: 
7 september 2021

Hoogsensitiviteit: doorn of diamant?

· Bén je het of héb je het?

· Lust of last?

· Ervaringsdeskundig met HSP: een pré?!

Recent wetenschappelijk onderzoek geeft steeds verfijnder inzicht in de werking van het brein en maakt zichtbaar dat het brein bij Hoogsensitieve mensen anders werkt dan bij niet Hoogsensitieve personen. In je werk als supervisor en coach kun je niet om HSP heen want één vijfde van de mensheid is hoog sensitief. Lang niet iedereen is zich daarvan bewust en dat is ook logisch want als je in balans bent, je eigenheid er mocht zijn en je in een gezonde omgeving opgroeide dan zul je – vaak onbewust - vooral de lusten ervaren.

Anders wordt het wanneer emoties er vroeger niet mochten zijn, je altijd het gevoel had ‘anders’ te zijn of dat je zoveel voelt bij de ander maar het lastig vindt om bij je eigen gevoelens te komen. Dan kan het, ook voor de supervisor of coach, een zoektocht zijn wat de oorzaak hiervan is.

Anderen zullen juist expliciet met HSP-gerelateerde vragen bij je aankloppen omdat ze vooral de lasten ervan ervaren: bijvoorbeeld omgaan met te veel prikkels, hun denken niet kunnen stoppen, moeilijk met grenzen om kunnen gaan of moeite hebben om te focussen.

Psycho-educatie over HSP kan dan snel inzicht geven en bewustwording op gang brengen die ruimte biedt voor keuzes en het ontwikkelen van nieuw gedrag.

Graag wil Coby van der Zee haar (ervarings)kennis en inzicht rondom HSP en de werking van het Hoog sensitieve brein met je delen en de kracht van HSP-ers voor het voetlicht brengen. Daarnaast is er volop ruimte voor jouw vragen en het uitwisselen van je ervaringen. Zij is bijvoorbeeld benieuwd of je vindt dat een supervisor of coach juist wel of niet zelf hoogsensitief moet zijn om een HSP-er goed te kunnen begeleiden. Zo kunnen we gezamenlijk onze professionele ontwikkeling verder vormgeven. In deze interactieve workshop zijn jouw inzet en betrokkenheid dus van cruciaal belang!

Coby van der Zee is eigenaar van Dynanoia, bureau voor Supervisie – Intervisie – Coaching – Training – Procesbegeleiding. Zij richt zich voornamelijk op professionals in het hoger onderwijs, kerk, hulpverlening en maatschappelijke organisaties. Als supervisor en docent is ze verbonden aan coachopleidingen van CC Excellence. Ruim 20 jaar geleden kreeg zij middels het werk van Elain Aron woorden aangereikt voor wat er levenslang al in haar sluimerde en sindsdien steeds meer aan het licht kon komen en professioneel ingebed wordt.

Workshop met voorafgaand een lunch

De workshop vindt plaats op dinsdagmiddag 7 september van 13.30 - 17.30 uur in de Bergkerk in Amersfoort. Ook zal er een lunch worden aangeboden en die start om 12.30 uur. Dieetwensen (vegetarisch / geen gluten etc.) kunnen tot 29 augustus ’21 naar amersfoort@lvsc.eu worden gemaild.

Indien je wel naar de workshop komt en niet aan de lunch deelneemt, ontvangen we graag even apart bericht tot 29 augustus ’21 eveneens via amersfoort@lvsc.eu. In principe gaan we ervan uit, dat je aan de lunch en de workshop deelneemt, tenzij je via de mail vóór 29 augustus kenbaar maakt alleen naar de workshop te komen. We kiezen voor deze aanpak, aange-zien we via de beheerder van de Bergkerk per deelnemer een week tevoren een lunch-pakket (i.v.m. de Coronamaatregelen) hebben te bestellen.

Aanmelden

De aanmelding voor de workshop zal op 29 augustus sluiten of zoveel eerder als het maximale aantal deelnemers van 40 is bereikt. Zowel de lunch als workshop wordt aan LVSC-leden zonder aanvullende kosten aangeboden. Niet-leden kunnen een voucher aanvragen via info@lvsc.eu. Mocht je toch verhinderd zijn, schrijf je dan a.u.b. ook weer uit via de website zodat je geen plek bezet houdt. Graag tot ziens!

 

 

 

Locatie

Bergkerk
Doctor Abraham Kuyperlaan 2
3818 JC Amersfoort
(Start)datum: 
7 september 2021