Familieopstellingen Met Trauma (3 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Nijmegen
(Start)datum: 
4 november 2022

ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie verzorgt op 4 en 5 november in Nijmegen de 2-daagse nascholing 'Familieopstellingen met Trauma'. LVSC-leden krijgen 10% korting en 3 PE-punten.

Wil jij verdieping in je werk én jezelf? Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij de vragen, moeilijkheden, problemen, pijn of verlangens. Denk aan vragen waar je op een andere manier maar geen antwoord op krijgt. Ieder mens behoort tot een systeem, die in de achtergrond, vaak zonder dat we het weten invloed hebben op ons leven nu. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten.

Inhoud
Bij trauma gaat het om leven en dood. Om te overleven wordt de te heftige emotionele ervaring vaak uit het bewustzijn gedrukt: het traumadeel. Men leeft verder in het overlevingsdeel. Herken jij dit bij jezelf en/of bij clienten? Hierbij wordt een deel van de ziel afgesplitst (F. Ruppert). In de opstelling erkennen wat er werkelijk is, is een van de meest helende bewegingen. Wat of wie mag er niet zijn? Een familiegeheim? Wat je probeert te vermijden komt via een omweg je terug. Systemen willen compleet zijn en stromen. Daders en slachtoffers horen voor altijd bij je systeem. In de opstelling proberen we erachter te komen hoe een probleem of gedrag, een reactie, een oplossing is voor het systeem. We zoeken én er ontstaat wat destijds ontbrak, namelijk liefde, waarheid en werkelijkheid.

Praktische informatie
- Data:4 en 5 november
- Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
- Doelgroep: Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden
- Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Basismodule gevolgd? 
Voorwaarde voor deelname aan deze of een van de andere familieopstellingen vervolgmodules is dat je de 1-daagse ‘Inleiding Systemisch Werk’ hebt gevolgd. Andere mogelijke vervolgmodules zijn: Jouw plek in je gezin, Ziekte en Symptomen, Met Verlies en Rouw, De LIP Opstelling.

Kijk voor meer informatie over de basismodule en deze en andere vervolgmodules op de website van ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie

 

 

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Zeigelhof 28
6511 GP Nijmegen
(Start)datum: 
4 november 2022