Familieopstellingen Inleiding Systemisch Werk (1,5 PE)

Organisator: 
overige
Locatie: Nijmegen
(Start)datum: 
6 oktober 2022

ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie verzorgt op woensdag 1 juni in Nijmegen de basismodule 'Familieopstellingen Inleiding Systemisch Werk'. LVSC-leden krijgen 10% korting en 1,5 PE-punt.

Wil jij verdieping in je werk en jezelf? Werken met familieopstellingen is een welkome aanvulling voor haptotherapeuten, haptonomisch counselors, coaches, andere professionals en belangstellenden. Een opstelling brengt nieuwe onbewuste lagen in beeld, uit de geschiedenis van jouw leven of dat van je cliënten, die bijdragen aan oplossingen bij vragen, moeilijkheden, problemen, pijn, of verlangens. Of aan steeds opnieuw terugkerende thema’s, patronen of herhaling van gebeurtenissen in je leven (bijvoorbeeld op je werk, binnen je relatie, -je familie of ten aanzien van je gezondheid), waar je op een andere wijze nog geen antwoorden op hebt gekregen.

Ieder mens behoort tot een systeem, dat in de achtergrond zonder dat we het weten, invloed heeft op ons leven nu. Je kunt er zelfs ziek van worden. In een opstelling gaan we op zoek naar de betekenis van wat zich daar afspeelt en wat nog gezien, gezegd of gehoord moet worden met betrekking tot je vraag, thema of verlangen. Een opstelling zegt niet wat je moet doen, maar het kan iets in jou in beweging zetten, richting rust in jezelf én je systeem, zodanig dat je niet meer gebonden bent aan je verleden, maar verbonden bent mét het verleden. Zo kun je volledig ‘vrij’ een volgende beweging richting jouw toekomst maken. Het scheelt je jaren therapie.

Systemisch werk kan van bijzonder toegevoegde waarde zijn in je begeleiding. Jij als begeleider werkt vooral één op één, met een hulpvraag van je cliënt en plaatst deze in de context van bijvoorbeeld zijn huidige systeem. De toegevoegde waarde is, dat je nu ook het achterliggende, van eerdere generaties van zijn familiesysteem, leert betrekken en meeneemt in de vraag waar je client mee komt, naar het hier en nu. Je leert systemisch denken, kijken en waar-nemen, waarin je afstemt op het zogenaamde ‘Wetende veld’.

Praktische informatie
- Tijd: 10.00 uur tot 17.00 uur
- Doelgroep: Haptotherapeuten (i.o.), Haptonomisch Counselors, overige Professionals en Belangstellenden
- Groepsgrootte: Minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers

Vervolgmodules 
Na het volgen van deze familieopstellingen basismodule kun je aan 1 of meerdere familieopstellingen vervolgmodules deelnemen. De mogelijke vervolgmodules zijn: Jouw plek in je gezin, Ziekte en Symptomen, Met Verlies en Rouw, Met Trauma, De LIP Opstelling. 

Kijk voor meer informatie over deze basismodule en de vervolgmodules op de website van ITH - Instituut voor Toegepaste Haptonomie

 

 

Locatie

Instituut voor Toegepaste Haptonomie
Zeigelhof 28
6511 GP Nijmegen
(Start)datum: 
6 oktober 2022