De gevoelde kwetsbaarheid van de supervisor (1 PE)

Organisator: 
den-haag
Locatie: Den Haag
Begindatum: 
17 december 2019

Het is ons gelukt om als Regio Den Haag dit jaar weer een inspirerende training te verzorgen. Je bent van harte uitgenodigd voor de training op dinsdag 17/12 om 15.00 uur (inloop) en start om 15.30 uur, met het thema “De gevoelde kwetsbaarheid van de supervisor”. De training wordt verzorgd door Eric Wilms, Leer-Supervisor, Begeleidingskundige. Aansluitend evaluatie en diner en afsluiting 21.00 uur.

Eric Wilms gaat de kwetsbaarheid van de supervisor met ons onderzoeken. In zijn Masterthesis Begeleidingskunde heeft hij onderzoek gedaan naar contrastervaringen van professionals bij ingrijpende organisatieveranderingen. Ervaringen waarin de kwetsbaarheid van het leven zichtbaar wordt, worden contrastervaringen genoemd.

Je hebt ze in twee soorten: ervaringen van heelheid en verwondering en ervaringen van verscheurdheid en uit elkaar vallen. Het zijn ervaringen die gepaard kunnen gaan met gevoelens van geluk, harmonie, ontspanning, dankbaarheid dat je dit mag meemaken. Aan de andere kant zijn er tegengestelde ervaringen die te maken hebben met verlies, verbijstering, wanhoop, op jezelf teruggeworpen worden (Anbeek 2017). 

Eric heeft aan de VU colleges en practica bij Christa Anbeek gevolgd om het door haar ontwikkelde dialoogmodel in te zetten bij zijn onderzoek. Nu verkent hij de mogelijkheden van het dialoogmodel voor supervisie en coaching.

Als inleiding doet Eric onder andere verslag van hoe hij omgaat met zijn eigen kwetbaarheid als supervisor en wat dat teweegbrengt in het contact met zijn supervisanten. Hij stelt dat we allemaal kwetsbaarheden hebben die van invloed zijn op onze professionaliteit. De vraag is hoe we hiermee omgaan. Daarom schenkt Eric mede aandacht aan vacante verantwoordelijkheid.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via onderstaande knop Inschrijven. LET op: ben je toch verhinderd, schrijf jezelf dan ook weer uit via de website! Dan houd je geen plek bezet. Als je inlogt en dan naar de bijeenkomst gaat waarvoor je hebt ingeschreven, zie je een knop uitschrijven staan. Klik daarop om uit te schrijven. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 dec. Je inschrijving is pas definitief bij het overmaken van de kosten.

 

 

 

Locatie

Instock
Buitenhof 36
2513 AH Den Haag
Einddatum: 
17 december 2019
Begindatum: 
17 december 2019